Παρέμβαση Γ. Κωτσού υπέρ επιχειρηματιών, επαγγελματιών τουρισμού

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 16:07

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρέμβαση στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έκανε ο Καρδιτσιώτης βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να ενταχθούν τα Ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα, τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού και οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορέων του Νομού μας στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση των οικονομικών και όχι μόνο, συνεπειών από την πανδημία του Κορονοϊού (COVID 19).

Στη σχετική αναφορά του ο κ. Κωτσός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «έντονες είναι οι διαμαρτυρίες επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Νομού Καρδίτσας που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, διότι εξαιρέθηκαν από την κυβερνητική δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του COVID 19 (Κορονοϊού). Όπως μου επισήμαναν εκπρόσωποί τους, μετά τη λήψη εκτεταμένων υποχρεωτικών μέτρων αυστηρού περιορισμού των μετακινήσεων και δραστηριοτήτων των πολιτών στη χώρα, αλλά και όσων εισέρχονται σε αυτή από τα σύνορα, ο τζίρος έχει σημειώσει πτώση άνω του 70%!Τα έξοδα όμως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω και των αναγκαστικών μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται σε κάθε επιχείρηση για την προστασία των εργαζομένων από τον Κορονοϊό».
Ο κ. Κωτσός επισυνάπτει στην αναφορά του και σχετική Επιστολή που έλαβε από την Ένωση Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, η οποία χαρακτηρίζει ανακαίο να στηριχθούν και να αποζημιωθούν τα ξενοδοχεία ορεινού όγκου για τις παρακάτω δαπάνες καθώς τα έσοδα είναι μηδενικά:
-Μισθοδοσία και εργοδοτικές – ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων.
-Αναβολή –ρύθμιση δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις των ξενοδοχείων.
– Διευκολύνσεις για την πληρωμή παρόχων ενέργειας – μείωση δημοτικών τελών.
– Αναστολή και νέα ρύθμιση των δανείων των ξενοδοχείων».
Ο κ. Κωτσός καταλήγοντας απευθύνει έκκληση «να εξεταστεί θετικά η ένταξη των παραπάνω τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών στο «πακέτο» μέτρων στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας και αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών που επιφέρει η πανδημία του COVID 19, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος άμεσης παύσης λειτουργιών και δραστηριοτήτων επ’ αόριστον, γεγονός που θα ανατρέψει άρδην τα επιχειρηματικά, εργασιακά, οικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα στον Νομό Καρδίτσας».

(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass