«Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί»

«ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» ΣΕ ΒΟΛΟ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 16:36

Με αφορμή την κινητοποίηση και την παγκόσμια μέρα για την υγεία, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης σε δήλωσή του σημειώνει πως «καθήκοντα στη Βουλή αυτή τη βδομάδα, δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην κινητοποίηση σήμερα στη Λάρισα Τρίτη 7/4, μέρα δράσης για την υγεία, που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας, στον χώρο του Γ.Ν. Λάρισας.

Όμως η συμπαράσταση του κόμματός μας είναι δεδομένη στις διεκδικήσεις των υγειονομικών και των συνδικάτων, απαιτώντας μαζί τους: Άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, με προτεραιότητα τη στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ αλλά και των Κ.Υ. για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας μαζί με το προσωπικό του. Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τασσόμαστε στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα για να δώσουν αυτή τη μάχη. Είμαστε μάχιμοι στο πλευρό σας στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του κρατικού συστήματος υγείας είναι μεγάλες και σήμερα αυξάνουν τον κίνδυνο κατάρρευσής του. Δεν πρόκειται για τυχαίες ελλείψεις, αλλά για το αποτέλεσμα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία, το φάρμακο και θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες για να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά ότι μονόδρομος για τη σωτηρία του λαού είναι ο αγώνας για ποιοτική, υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία, για τον σοσιαλισμό.

Τέλος θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας σε Βόλο ,Τρίκαλα, Καρδίτσα. Στόχο έχουν τη φίμωση και την τρομοκράτηση όσων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, είτε αύριο για ζητήματα εργασιακά ,μισθών, δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Την καταδικάζουμε και καλούμε και τα αλλά κόμματα να πάρουν θέση. Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί» καταλήγει ο κ. Λαμπρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass