Ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας στην Καρδίτσα

Επαναλειτουργεί το όχημα-πλυντήριο, παραγγελίες για νέα μηχανήματα

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 15:14

Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Καρδίτσας στον τομέα της καθαριότητας με εμφανή τη βελτίωση τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες και τα χωριά.

Την καλή εικόνα ενισχύει και η επαναλειτουργία του οχήματος πλυσίματος του κάδου των απορριμμάτων (πλυντήριο) που μετά από πολλά χρόνια επισκευάστηκε και τέθηκε πάλι σε λειτουργία. Ήδη το πλυντήριο έχει «σαρώσει» για πλύσιμο και απολύμανση όλους τους κάδους της πόλης και έχει ακόμη πλύνει τους κάδους σε Μητρόπολη, Γεωργικό, Ξυνονέρι, Πορτίτσα, Φράγκο, Πρόδρομο, Μυρίνη, Παλαιοκλήσσι, Κρύα Βρύση, Αγ. Γεώργιο και συνεχίζει ώστε να πλύνει το σύνολο των κάδων του Δήμου.
Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή προωθεί διαγωνισμό για την προμήθεια νέων μηχανημάτων για την καθαριότητα. Ειδικότερα, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα χρηματοδοτηθεί η αγορά ενός αναρροφητικού σαρώθρου (μηχανοκίνητης σκούπας), ενός πλυστικού μηχανήματος και ενός παλμικού συμπιεστή, συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Επίσης ήδη έχουν παραληφθεί χειροκίνητα μηχανικά σάρωθρα, χορτοκοπτικά, φυσητήρες κ.λπ. που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου να εκσυγχρονιστούν. Εξάλλου η Δημοτική αρχή επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της σχεδιάζει να προμηθευτεί άμεσα τρία νέα απορριμματοφόρα. Ακόμη θα επισκευάσει δύο παλαιά απορριμματοφόρα που έχει στη διάθεσή της και ένα ακόμη πλυντήριο κάδων. Με αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων, η παροχή υπηρεσιών για τους δημότες θα είναι ακόμη καλύτερη.
«Ήταν δέσμευσή μας να δώσουμε έμφαση στη βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας και προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας. Από τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημοτών μας, νιώθω ότι τα πάμε αρκετά καλά. Φυσικά η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, για να καταφέρουμε πραγματικά να φτιάξουμε τον δήμο που αξίζει να ζεις, τον δήμο που ζεις από επιλογή» δηλώνει ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass