Συγκέντρωση κατά τον ν/σ Χατζηδάκη

Οργάνωσαν Οικολογικές Οργανώσεις στην παραλία Βόλου* Αναβολή της συζήτησης προτείνει το Δίκτυο Πίνδος

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2020 10:15

ΒΟΛΟΣ

Με μια μεγάλη συγκέντρωση, δεδομένων των συνθηκών, πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν στην παραλία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οικολογικών φορέων και καταδίκασαν το τελευταίο νομοσχέδιο Χατζηδάκη , που την ίδια ώρα συζητούνταν στη Βουλή, ως περιβαλλοντοκτόνο. Το κάλεσμα έκαναν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και η Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ενώ συμμετείχε με πανό και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Ένα τεράστιο πανό έγραφε: «ΔΑΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ». Τρία άλλα πανό έγραφαν: «Χατζηδάκης: Ο κορωνοϊός του περιβάλλοντος», «Αφήστε το Βόλο να αναπνεύσει» και «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ»

Επίσης πλακάτ έγραφαν: «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1-0», «ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!!!» και «ΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΣ»

Με σύντομη ομιλία ενημερώθηκαν οι πολίτες για τις αρνητικές διατάξεις του νομοσχεδίου

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ

Εν τω μεταξύ την αναβολή της συζήτησης και της ψήφισης του νέου Σχεδίου Νόμου «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» ζητάει το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ» με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, καθώς θεωρεί πως«για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, απαιτείται δίχως καμία αμφιβολία, η μέγιστη συμμετοχικότητα και μία πολύπλευρη διαβούλευση».

Ειδικότερα το ΔΙΚΤΥΟ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Κατά την άποψή μας, η χρονική στιγμή δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες εν μέσω πανδημίας δεν είναι εκείνες οι οποίες θα επέτρεπαν να αναπτυχθεί ένας ευρύς, ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος. Διάλογος που ήδη καταμαρτυρείται από την απόσπαση πολλών σχολίων κατά τη φάση της αρχικής αλλά εξαιρετικά σύντομης περιόδου όπου αναρτήθηκε το νομοσχέδιο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης. Αντιθέτως, η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες ώστε να προσμετρηθεί εν τοις πράγμασι και μάλιστα με ξεχωριστή βαρύτητα, ως αρμόζει, η γνώμη και η επιχειρηματολογία των αυτοδιοικητικών οργανισμών, της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Διατάξεις που ενδεικτικά αφορούν στην τροποποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και υλοποίησης έργων ΑΠΕ, στην κατάργηση της αυτοτέλειας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Εθνικών Πάρκων, στις αλλαγές που προτείνονται στις χρήσεις γης των περιοχών αυτών και σε πολλά ακόμα υψηλής σπουδαιότητας ζητήματα τα οποία συσχετίζονται άμεσα με το μέλλον της περιοχής μας, δεν είναι δυνατό να δρομολογούνται και να αποφασίζονται σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα το περιθώριο βελτιωτικών παρεμβάσεων, καταγραφής διαφορετικών απόψεων, συζήτησης ενδεχόμενων αντιρρήσεων, αναγνώρισης πιθανών σημείων σύγκλισης ή κατάθεσης προτάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass