«Εξοφλούνται προεκλογικά γραμμάτια σε κολλητούς…»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ»

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 17:02

«Μπορεί να μην έχει να επιδείξει έργο, παρότι υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά, αλλά τουλάχιστον δεν ξεχνά την τακτοποίηση συγγενών και φίλων...».


Επικριτική, με αφορμή και σχετικό σχόλιο της «Ε», είναι η παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών, απέναντι στον δήμαρχο Γ. Μανώλη και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ, τους οποίους κατηγορεί ότι μένουν πιστοί στη φιλοσοφία «στηρίζουμε κουμπάρους και κολλητούς».
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, της οποίας ηγείται ο πρώην δήμαρχος Κων. Κολλάτος, αναφέρει:
«Με αφορμή τη δημοσίευση στη στήλη «ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ» της έγκυρης εφημερίδας και στις αλλεπάλληλες οχλήσεις αρκετών συνδημοτών μας, σχετικά με τη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση έργου στον Δήμο μας, επισημαίνουμε:
«Αναγκαζόμαστε εν μέσω της πανδημίας, εν μέσω της αβεβαιότητας και ανασφάλειας που χαρακτηρίζει το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα να καταγγείλουμε τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ του Δ. Τεμπών, επειδή παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία «Στηρίζουμε και ενισχύουμε φίλους, κουμπάρους και κολλητούς».
Μπορεί αυτούς τους 9 μήνες η Δημοτική Αρχή να μην έχει επιδείξει τίποτα ουσιαστικό σε αντιστοιχία με τις προεκλογικές υποσχέσεις, μπορεί να φωτογραφίζονται και να «καμαρώνουν» για πλήθος έργων που κάποιοι άλλοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να τελεσφορήσουν, αλλά «δεν ξεχνά» την τακτοποίηση συγγενών και φίλων.
Συγκεκριμένα, με ημερομηνία 29-4-2020 και αριθμό ΑΔΑ ΨΓΥΣΟΚΨ5-6Ψ3 που δημοσιεύθηκε στο «Διαύγεια», ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠΕΠ αποφάσισε την απευθείας ανάθεση έναντι του ποσού των 11.160 ευρώ με τίτλο «Εργασίες συντήρησης χλοοτάπητα γηπέδων της Δ.Ε Κάτω Ολύμπου».
Το παράδοξο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας ανατέθηκε στη σύζυγο του αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΠΕΠ και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Πυργετού, οι οποίοι πέραν των άλλων είναι και κουμπάροι του Δημάρχου Τεμπών κ. Γ. Μανώλη.
Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι επίκεινται και άλλες απευθείας αναθέσεις του ιδίου αναδόχου τόσο σε εργασίες συντήρησης αγωνιστικών χωρών άλλων Δ. Ενοτήτων όσο και στις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου.
Αν θεωρείτε κ. Δήμαρχε ότι οι παραπάνω αναθέσεις είναι νόμιμες και στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες της ηθικής και δεοντολογίας.
Σε μια περίοδο όπου ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει τη σκληρή μάχη της επιβίωσης ο κ. Μανώλης, υπέρμαχος κατά τα άλλα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, συνεχίζει να ενισχύει «τα δικά του παιδιά» αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι «τα προεκλογικά γραμμάτια σε κολλητούς και κουμπάρους» θα πληρωθούν στο ακέραιο!
Ας ελπίσουμε κ. Δήμαρχε να αφουγκραστείτε το σύνολο των δημοτών και όχι μερίδα αυτών και να διορθώσετε όσο είναι ακόμη νωρίς τα Πολιτικά σας ατοπήματα.
* ΥΓ: Την «κουμπαριά» την επικαλούνται και τη χρησιμοποιούν οι ανάδοχοι κάνοντας πολλές φορές και επίδειξη «ισχύος», ενώ ο κος Μανώλης πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρίς» την αρνείται πεισματικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass