«Βούλιαξαν» από κόσμο αγορά και παράλια

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ, ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΝ * ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ…

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 23:00
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ

«Βούλιαξε» από κόσμο η αγορά της Λάρισας, «βούλιαξαν» από κόσμο και τα παράλια του νομού Λάρισας. Ίσως η πιο αντιφατική εικόνα των τελευταίων ετών, αφού για να γεμίσουν τα παράλια έπρεπε να αδειάσει η πόλη. Οι Λαρισαίοι, ως φαίνεται,

εκμεταλλευόμενοι και την αργία του Αγίου Αχιλλίου, αναχώρησαν για τα εξοχικά τους στα παράλια ή έκαναν μια αυθημερόν εξόρμηση για μπάνιο, μιας και οι θερμοκρασίες το επέτρεπαν. Όσοι επέστρεψαν ξεχύθηκαν στην αγορά της Λάρισας από νωρίς χθες το πρωί με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όπως είναι άλλωστε από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα καταστήματα. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα καταστήματα έκλεισαν χειμώνα και άνοιξαν καλοκαίρι, οι ανάγκες για ένδυση και υπόδηση είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Η άρση της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και η λήξη της καραντίνας σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες έβγαλαν τους πολίτες έξω, που είτε κάνουν τα ψώνια τους, είτε περπατούν στο κέντρο, είτε απολαμβάνουν το καφεδάκι τους σε πλατείες και πάρκα. Ο συνωστισμός που παρατηρείται είναι μεγάλος, σε κάποια καταστήματα δημιουργούνται ουρές, ενώ η νεολαία κατακλύζει στην κυριολεξία κάθε βράδυ το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, τον λόφο του Φρουρίου και κάθε πλατεία της πόλης, μικρή και μεγάλη, κεντρική και συνοικιακή.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κίνησης στα καταστήματα την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, σημειώνει ότι η κίνηση είναι αυξημένη και προσθέτει «Κίνηση υπάρχει, γίνανε τα πρώτα ψώνια, αλλά ταμείο μετά από 55 ημέρες που ήμασταν κλειστοί δεν κάναμε. Το γεγονός ότι η εστίαση παραμένει κλειστή εκτός του ότι είναι άδικο, δεν μας βοηθά, αφού ο κόσμος δεν παραμένει στο κέντρο όσο συνήθιζε όταν η εστίαση λειτουργούσε. Είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Δεν μπορεί να ανοίγουν τη Δευτέρα τα Mall και τα καταστήματα εστίασης να είναι κλειστά. Είναι άδικο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των εμπόρων τονίζει ότι τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καταναλωτές είναι απολύτως συμμορφωμένοι με τα μέτρα προστασίας της υγείας και για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει μέτρα στοχευμένης στήριξης με χρηματοδοτικά προϊόντα και ευνοϊκούς όρους όχι για λίγους και πρόσθεσε ότι «η μείωση των ενοικίων κατά 40% πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλος του έτους με ανταποδοτικό όφελος στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ενώ πρέπει άμεσα να γίνει μείωση της φορολογίας».
ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...
Οι ειδικοί πάντως επιμένουν ότι το μπάνιο φέτος στις παραλίες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και βασικό κανόνα την απόσταση από άλλους λουόμενους.
Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η κίνηση στα παράλια της Λάρισας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά η εικόνα διαφορετική. Θυμίζει παλιές εποχές. Οι λουόμενοι στρώνουν πετσέτες, κουβαλούν ομπρέλες, καρεκλάκια και φυσικά τα ταπεράκια τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε υψηλότατα για την εποχή επίπεδα και τον πρώτο καύσωνα για φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμα μέτρο άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, στοχεύοντας στο να τηρηθούν οι αποστάσεις.
Μια ακόμα κίνηση στο μέτωπο αυτό είναι και η απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών. Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass