Προσοχή στους «ποντικούς» της παραλίας

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΓΙΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2020 16:07 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαϊ 2020 16:54

Πεδίο δόξης λαμπρό για τους κλέφτες κάθε καλοκαίρι οι παραλίες.


Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένας να τους αντιληφθεί ανοίγουν αυτοκίνητα, αρπάζουν τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, ακόμη και ηχοσυστήματα. Αυτά στην καλύτερη περίπτωση, διότι στη χειρότερη ο ιδιοκτήτης επιστρέφει σπίτι του με το... λεωφορείο.
Το αυτοκίνητο είναι ο νούμερο ένα στόχος, ενώ πολλοί είναι κι εκείνοι που περιμένουν τη στιγμή να βουτήξουμε στο νερό για να κάνουν επίθεση στα σακίδιά μας που έχουμε αφήσει στην αμμουδιά. Ενδεδυμένος την κατάλληλη περιβολή, βερμούδα ή μαγιό, γυαλιά ηλίου, σαγιονάρα και με περπάτημα ανέμελο, αλλά και μάτι που κόβει και χέρι μακρύ, ο κλέφτης περπατά αδιάφορος και την κατάλληλη στιγμή αρπάζει την τσάντα που είχε αφήσει στην ξαπλώστρα ο κάτοχός της, που εκείνη την ώρα απολαμβάνει το μπάνιο του. Την περασμένη Κυριακή στον Ρακοπόταμο υπήρξε περιστατικό παραβίασης αυτοκινήτου κι αφαίρεσης προσωπικών αντικειμένων. Παρόμοια συμβάντα είχαμε πολλά τις προηγούμενες χρονιές σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς, όπως κι αρκετές συλλήψεις, κι ως εκ τούτου ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Βασίλης Βλαχογιάννης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κι εφιστά την προσοχή όσων θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας δίχως να ζήσουν περιπέτειες.
«Προσωπικά αντικείμενα» μας λέει «όπως χρήματα, πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, τσάντες, να μην αφήνονται εντός του οχήματος. Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα τα πράγματά σας να είναι σε συγκεκριμένο σημείο, όπου μπορείτε να τα παρατηρείτε. Μία άλλη έξυπνη κίνηση ασφαλείας για να μην σας κλέψουν στην παραλία είναι να επιχειρήσετε να κλειδώσετε ή να ασφαλίσετε την τσάντα σας σε κάποιο σταθερό αντικείμενο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, όπως η ομπρέλα και η ξαπλώστρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δυσχεράνετε πολύ το έργο του κλέφτη, καθώς είναι αμφίβολο αν θα επιχειρήσει να ανοίξει την τσάντα σας για να δει τι περιέχει μέσα. Μην φυλάσσετε ποτέ εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σε αυτό και καλό είναι, αν γίνεται, να αφαιρείτε και να κρύβετε το σύστημα της μουσικής ή τουλάχιστον να βγάζετε την αποσπώμενη πρόσοψη του ραδιοφώνου». Επίσης, υπογραμμίζει «μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προθυμοποιούνται να φυλάξουν τα πράγματά σας, όσο εσείς θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Μπορεί να παριστάνουν τους λουόμενους. Για το αυτοκίνητό σας, εάν η σκιά του δέντρου είναι μακριά από το οπτικό σας πεδίο όταν θα βρίσκεστε στην παραλία, από το να το χάσετε προτιμότερο είναι να το κάψει λίγο ο ήλιος! Επιλέξτε να το παρκάρετε σε τέτοιο σημείο ώστε να το βλέπετε, ποτέ μην το αφήνετε σε ερημικά σημεία και βέβαια μην ξεχνάτε να βάζετε σε λειτουργία τον συναγερμό».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass