«Αστράφτουν» τα σχολεία…

-«Ξεκινάμε με τις καλύτερες προδιαγραφές καθαριότητας των χώρων τους» δηλώνει στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λάρισας Σωτ. Βούλγαρης -Κατατίθεται σύντομα και η δεύτερη δόση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 21:10
Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής  Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, Σωτ. Βούλγαρης Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτ. Βούλγαρης

Συσκευασίες 1.413 απολυμαντικών απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων, για τις ανάγκες της καθαριότητας των χώρων τους, ενώ αντίστοιχα και οι σχολικές μονάδες προμηθεύτηκαν ποσότητες απορρυπαντικών και αντισηπτικών, με

στόχο την επάρκειά τους για όσο διαρκέσει η λειτουργία των σχολείων.

Αυτό ανέφερε στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης, Σωτ. Βούλγαρης, ερωτηθείς για την ετοιμότητα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου Λαρισαίων να δεχθούν ξανά τους μαθητές τους σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου.
Η επαναλειτουργία των 109 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (49 Δημοτικά Σχολεία και 60 Νηπιαγωγεία) και των 26 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, πραγματοποιείται σύμφωνα με το «γράμμα» των κανόνων προστασίας των παιδιών από τη διασπορά του κορονοϊού, όπου μεταξύ άλλων απαιτούν αυστηρά μέτρα στην καθαριότητα των διδακτικών αιθουσών και των αύλειων χώρων τους.
Ο κ. Βούλγαρης αναφέρει ότι μέχρι και χθες Κυριακή, συνεχίζονταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισταμένης καθαριότητας στα σχολεία και στις αυλές τους, όπου εκτός από τις καθαρίστριες που εργάζονται σε αυτά και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου (για απολύμανση αυλών), συμμετείχε και η Υπηρεσία Πρασίνου με εργασίες που αφορούν σε κοπές χόρτων στους αύλειους χώρους τους. Μάλιστα σε κάποιους Παιδικούς Σταθμούς, όπου υπήρχε ανάγκη, πραγματοποιήθηκαν και επισκευές σε καθίσματα και παιχνίδια των αυλών τους.
«Τουλάχιστον όσον αφορά στις υπηρεσίες αρμοδιότητάς μας, ξεκινάμε με τις καλύτερες προδιαγραφές για την υποδοχή των μαθητών» τόνισε ο κ. Βούλγαρης, σημειώνοντας «θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν κάνει σημαντική δουλειά και φρόντισαν να είναι όλα στην εντέλεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Παιδείας, μέτρα προστασίας. Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στους διευθυντές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στον μέγιστο βαθμό. Στην πορεία, αν προκύψουν νέες ανάγκες στα σχολεία, θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε ανάλογα και σε συνεργασία πάντα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ...».
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και η κατανομή της δεύτερης δόσης γα το 2020, του ποσού για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων (ύψους 240.00 ευρώ), η οποία θα κατατεθεί εντός ολίγων ημερών στα ταμεία τους.
Όπως τόνισε ο κ. Βούλγαρης, από την πρώτη δόση που έλαβαν τα σχολεία, προχώρησαν σε προμήθεια καθαριστικών και αντισηπτικών. Θεωρεί μάλιστα, ότι τα σχολεία δεν εξάντλησαν αυτή την επιχορήγηση, καθότι ήταν λιγότερες οι ανάγκες τους, λόγω του μεγάλου διαστήματος αναστολής λειτουργίας τους.
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Σε μήνυμά του, για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης αναφέρει: «Φίλες και φίλοι. Ξεκινούν τη λειτουργία τους τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων. Είναι η τελευταία φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από τη δημόσια αρχή.
Πρόκειται για μια κομβική στιγμή στην πορεία προς την νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.
Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, καταλαβαίνω πως πολλοί από εσάς προβληματίζεστε και αγωνιάτε για την επιστροφή των παιδιών σας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρχουν συνθήκες μέγιστης ασφάλειας σ’ όλες τις εγκαταστάσεις και τα κτήρια στα οποία έχει την ευθύνη. Τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή, αφού τηρούνται όλες οι οδηγίες και τα μέτρα που έχει συστήσει η επιτροπή των επιστημόνων.
Έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, το προσωπικό έχει ενημερωθεί για όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να είναι απολύτως ασφαλείς.
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων άλλωστε, έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και τα παιδιά που για δεκαετίες έχουν φιλοξενηθεί. Αυτή την εμπιστοσύνη εξακολουθούμε να τη διατηρούμε και να τη διευρύνουμε, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών καλή επάνοδο στα σχολεία. Με τη συνέπεια και την τήρηση των μέτρων όλα θα πάνε καλά».

Της Λένας Κισσάβου

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass