Νέο πρόγραμμα για κατασκευή σχολείων

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2020 15:15

Την εφαρμογή προγράμματος για την κατασκευή νέων σχολείων στον Νομό Καρδίτσας, αλλά και στους άλλους Νομούς της Θεσσαλίας ανακοίνωσε από το Δημαρχείο Καρδίτσας όπου βρέθηκε χθες, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.


Η χρηματοδότηση των έργων θα προκύψει από τη συνεργασία της περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων, ενώ θα συμβάλλει και το ελληνικό δημόσιο με εγγυήσεις.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποφασίστηκε καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και η δημιουργία νέων εκπαιδευτικών δομών κρίνεται απαραίτητη αυτό το διάστημα.
Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, μετά από επαφές με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, έχει ήδη ζητηθεί από όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας να αποστείλουν τις ανάγκες που υπάρχουν για νέα διδακτήρια ώστε να γίνει προγραμματισμός των έργων που θα ενταχθούν στο αναφερόμενο πρόγραμμα. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα που εκσυγχρονίζει τις υπάρχουσες υπηρεσίες εκπαίδευσης στην περιοχή μας.
Να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο «κατόρθωμα» όπως τόνισε, των περιφερειακών Υπηρεσιών να εκπονήσουν άμεσα την αναγκαία μελέτη ανακαίνισης–ενεργειακής αναβάθμισης, του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. «Τέτοιες μελέτες χρειάζονται πάνω από ένα έτος για να ολοκληρωθούν, αλλά η συγκεκριμένη ετοιμάστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η αποφασιστικότητα του Καρδιτσιώτη Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα αφού ξεπεράστηκαν γρήγορα διάφορα γραφειοκρατικά και τεχνικά θέματα που θα την καθυστερούσαν» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass