Μέτρα για την ενίσχυση οινοποιών και αμπελουργών

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 15:22

Την ενίσχυση των οινοποιών και ιδιαίτερα των μικρών, που συχνά είναι αμπελουργοί που καθετοποιούν την παραγωγή τους, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους συναρμόδιους υπ. Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από οινοποιούς της Λάρισας, στην ερώτησή του σημειώνει ότι «στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή αποτελούν δυναμικό κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής, υφίστανται έντονες διεργασίες για την ενίσχυση αυτών των κλάδων, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Στη χώρα μας έχουν δημιουργηθεί παρόμοια προβλήματα και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη η ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την αμπελουργία και την οινοπαραγωγή. Οι οινοποιοί και ειδικά οι μικροί, που ουσιαστικά αποτελούν εξελιγμένες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις, που καθετοποίησαν την παραγωγή τους, διατυπώνουν κραυγή αγωνίας για τη βιωσιμότητά τους και ζητούν συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυσή τους. Επισημαίνουν το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθησαν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, καθότι διαθέτουν αγροτικό ΚΑΔ και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για ρευστότητα μέσω του τραπεζικού συστήματος, τη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και τουρισμό και την άμεση ενεργοποίηση μέτρων, όπως η απόσταξη κρίσης. Η απειλούμενη βιωσιμότητα των οινοποιητικών επιχειρήσεων, οι επιπτώσεις που μετακυλίονται στους αμπελουργούς, αλλά και οι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass