Νέα δομή για αστέγους και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει έξοδα και μισθοδοσία των εργαζομένων στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2020 15:15

Σημαντικές ανακοινώσεις για «επανεκκίνηση των έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του Δήμου Καρδίτσας έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μάττα, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κώστα Γαϊτανίδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής κοινωνικής δομής στην Καρδίτσα, όπου θα στεγαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσουν διαμερίσματα φιλοξενίας αστέγων.
Επίσης, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την κάλυψη της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων καθώς και των εξόδων του Παντοπωλείου.
Ο ίδιος απηύθηνε κάλεσμα σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης να ενισχύσουν με δωρεές το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και τα συσσίτια της Εκκλησίας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αναξιοπαθούντων και φτωχών συμπολιτών μας.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής τονίζοντας πως αποτέλεσμα της ισχυρής παρεμβατικότητάς της στην κεντρική εξουσία και στα διεθνή φόρα, ήταν η καθιέρωση των διανομών ΤΕΒΑ που γίνονται στη χώρα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος συνεχάρη την περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Αγοραστό αρχικά για το βραβείο που έλαβαν σε ό,τι αφορά στο μεγάλο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας και βέβαια για τις πολλές πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί στην περιοχή μας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass