Τσίπρας: Μέτρα τώρα για την οικονομία

Θερμή υποδοχή κατά την επίσκεψή του στη Λαζαρίνα Καρδίτσας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 17:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε χθες την Τοπική Κοινότητα Λαζαρίνας του Δήμου Μουζακίου, όπου τον υποδέχθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, πολλοί αγρότες και κάτοικοι του χωριού.


Ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «τώρα που οι άνθρωποι του μόχθου χρειάζονται στήριξη, αυτή τους αντιμετωπίζει λες και είναι αόρατοι»!
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε τα προβλήματά τους, να αναδείξουμε τις αγωνίες και τις έντονες ανασφάλειές τους για το μέλλον και να αναλύσουμε την πρότασή μας «Μένουμε Όρθιοι» για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης που δημιουργείται από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «υπάρχει άμεση ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης για στήριξη των αγροκτηνοτρόφων που έχουν πληγεί μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον, προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΖΑΡΙΝΑ
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την επίσκεψη, ο πρώην Πρωθυπουργός έφτασε στη Λαζαρίνα με αρκετή καθυστέρηση, περίπου στις 15:20 μ.μ.
Αρχικά ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε από μέλη του Δ.Σ. στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν δίπλα σε μια όμορφη τοποθεσία με την ονομασία του εκεί εβρισκόμενου αιωνόβιου πλατάνου, κάτω από τον οποίο πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση με τους χωριανούς, αφού προηγουμένως έγινε παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων και στόχων του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» για τον αγροτικό τομέα.
Ο κ. Βαϊόπουλος μίλησε για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού λέγοντας ότι ξεκίνησε το 2012 με 40 μέλη και σήμερα αριθμεί 560!Ο ετήσιος τζίρος του είναι περίπου 18 εκατ. ευρώ και οι περιοχές της δράσης του εκτείνονται από το Νέο Μοναστήρι μέχρι την Καλαμπάκα και από το Ζάρκο έως τη Λίμνη Πλαστήρα.
Αναφερόμενος στον νόμο του ΥΠΑΑΝ&Τ που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη Βουλή για τους Συνεταιρισμούς, τον χαρακτήρισε «κατά μέτωπο επίθεση στους συνεταιρισμούς που σκοπό έχει να περάσουν σε ιδιώτες».
Για τις ζημιές από την πανδημία του κορονοϊού και το lockdown, τόνισε πως ο κλάδος έχασε περίπου 70-80 εκατ. ευρώ, ενώ τα αμνοερίφια πριν το Πάσχα πουλήθηκαν από τους κτηνοτρόφους σε εξευτελιστικές τιμές ( περίπου 4 ευρώ/ κιλό) για να φτάσουν στις γιορτές στα 10-12 ευρώ/ κιλό στην αγορά.
Ο κ. Βαϊόπουλος δώρησε στον κ. Τσίπρα ένα αναμνηστικό από τον Συνεταιρισμό για το καλωσόρισμα, ευχαριστώντας τον για τον διάλογο που κάνει με τους παραγωγούς.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας συγχαρητήρια στη χώρα και στον λαό για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού – όπως είπε – οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συμμόρφωσή τους στα μέτρα.
Προέβλεψε ότι οι συνέπειες δεν θα είναι συμμετρικές για όλες τις χώρες του πλανήτη και πως η Ελλάδα θα αργήσει να βγει από την κρίση διότι «η δομή της οικονομίας μας είναι τέτοια που δεν έχει ως προτεραιότητα την παραγωγή, αλλά τις υπηρεσίες και τον τουρισμό,τομείς που έχουν πληγεί πολύ σοβαρά».
«Μέχρι και τον Οκτώβριο οι συνέπειες θα υπάρχουν και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης. Να αφήσει τις σπασμωδικές κινήσεις, το «βλέποντας και κάνοντας» χωρίς σχέδιο και εμπροσθοβαρή μέτρα και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα στηρίξουν δυναμικά τους κλάδους που επλήγησαν» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων που ιδρύθηκε επί της διακυβέρνησής του και ότι είναι απαραίτητες οι φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας προχώρησε και σε σύγκριση των ενισχύσεων που δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας σήμερα…«Εμείς δώσαμε 42 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018 χωρίς να υπάρχει πανδημία, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ με κορωνοϊό έδωσε μόλις 31 εκατ. ευρώ! Ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους δώσαμε 5 ευρώ/ζώο με προϋπόθεση να πουλάνε 1 κιλό γάλα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει 4 ευρώ/ ζώο με προϋπόθεση διάθεσης 100 κιλών γάλακτος! Αυτό δεν είναι στήριξη, αλλά μέτρα ασπιρίνες σκέτη κοροϊδία» δήλωσε με έμφαση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass