Αμεσα μεταθέσεις πυροσβεστών στη Λάρισα

«ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 16:25

Την άμεση μετάθεση στον νομό Λάρισας πυροσβεστών, των οποίων έχουν προγραμματιστεί οι μεταθέσεις, προκειμένου οι τοπικές υπηρεσίες να αντεπεξέλθουν επιχειρησιακά ζητά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας με έγγραφό της

προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η Ένωση με αφορμή επίσης τη διαδικασία μοριοδότησης και μεταθέσεων πυροσβεστών μεταφέρει την έντονη ανησυχία μερίδας πυροσβεστών για τον τρόπο υπολογισμού και ζητά επανυπολογισμό των μορίων στις μεταθέσεις.
Αναλυτικότερα, η Ένωση στην επιστολή της σημειώνει:
«Κύριε Αρχηγέ,
Η Ενωσή μας σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία μερίδας συναδέλφων για τον τρόπο υπολογισμού των μορίων τους, τόσο κατά την πρώτη καταμέτρηση που έγινε από τις κατά τόπους επιτροπές όσο και μετά την εξέταση των ενστάσεων από τη Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων του Α.Π.Σ., όπου και δεν αποφεύχθηκαν σοβαρά λάθη.
Η Ε.Υ.Π.Σ.Π. Θεσσαλίας με επείγοντα έγγραφά της προς το δευτεροβάθμιο όργανο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ στις 24 και 29 Φεβρουαρίου είχε προειδοποιήσει για το σοβαρό ενδεχόμενο διαφορετικών τρόπων υπολογισμού των μορίων μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών και πιθανών αδικιών και είχε ζητήσει από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να προωθήσει προς το Α.Π.Σ. το αίτημα για καταμέτρηση με τα ίδια κριτήρια των μορίων όλων των πυροσβεστών από επιτροπή της Διευθ. Ανθρ. Πόρων του Α.Π.Σ. Πράγματι, η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μετέφερε το αίτημα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην όλη διαδικασία.
Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ισονομίας μεταξύ των υπαλλήλων, σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις του Α.Π.Σ. ως προς το ενδεχόμενο επανυπολογισμού των μορίων όλων των συναδέλφων από επιτροπή του Α.Π.Σ. με ενιαία κριτήρια ή ως προς τη δυνατότητα εκ νέου κατάθεσης ενστάσεων επί του πίνακα των μορίων που δημοσιεύθηκε μετά και την εξέταση των αρχικών ενστάσεων από τη Διευθ. Ανθρ. Πόρων του Α.Π.Σ.
Όσον αφορά στη δύναμη σε προσωπικό στον νομό Λάρισας, σας παραθέτουμε τα εξής προβλήματα:
Η Ε.Υ.Π.Σ.Π. Θεσσαλίας με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια τονίζει ότι ο νομός Λάρισας λειτουργεί οριακά σε σχέση με το προσωπικό, με υποβαθμισμένες τη τάξει σταθμούς (4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας διαθέτει έναν σταθμό Β' τάξης) και Π. Κλιμάκια με σημαντικές ελλείψεις και χωρίς ποτέ να παρουσιάζει υπεράριθμο προσωπικό. Για τη φετινή χρονιά αναμέναμε επιτέλους ενίσχυση σε προσωπικό και κάλυψη μέρους έστω των 58 κενών οργανικών θέσεων του έτους 2019, μέσω των μεταθέσεων συναδέλφων που υπηρετούν επί σειρά ετών εκτός του τόπου συμφερόντων τους.
Αντ' αυτού, προς μεγάλη έκπληξη, έχουμε για το έτος 2020 τη μείωση των οργανικών θέσεων κατά 32 και τον μηδενισμό των κενών. Έχουμε επίσης την κοινοποίηση μετάθεσης 24 συναδέλφων που υπηρετούν στον νομό Λάρισας προς διάφορες υπηρεσίες ανά τη χώρα. Από αυτούς τους 24 συναδέλφους, στους 5 έχει ήδη χορηγηθεί φύλλο πορείας και στους 11 αναμένεται να χορηγηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με νεότερη διαταγή. Στους 16 πυροσβέστες που θα μετατεθούν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου προστίθενται και άλλοι 6 συνάδελφοι που έχουν αποσπαστεί σε πεζοπόρα τμήματα και στο ΜΕΤΠΕ, ενώ έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους και όλοι οι πυροσβέστες που υπηρετούσαν ως αποσπασμένοι στον νομό.
Τα αποτελέσματα της αποδυνάμωσης σε προσωπικό στον νομό Λάρισας είναι ήδη εμφανή και αναμένεται να ενταθούν στη συνέχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την έγκαιρη αντιμετώπιση των συμβάντων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Η αδυναμία επαρκούς επάνδρωσης των εξόδων πυρκαγιάς- διάσωσης και των δασικών περιπολικών οχημάτων των σταθμών και κλιμακίων θεωρείται δεδομένη, οι κλήσεις σε επιφυλακή προβλέπεται να γίνουν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ ελλοχεύει η προοπτική διενέξεων μεταξύ υπαλλήλων και διοικήσεων σχετικά με τη χορήγηση των προβλεπόμενων καλοκαιρινών αδειών και των νόμιμων πενθημέρων.
Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να αντεπεξέλθουν επιχειρησιακά οι υπηρεσίες του νομού, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο της άμεσης μετάθεσης των πυροσβεστών που έχει προγραμματισθεί να μετατεθούν προς τον νομό Λάρισας μετά τις 31/10/2020».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass