Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας ετοιμάζει η ΕΟΑΣΚ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2020 21:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μπορεί το ενδιαφέρον της Διοίκησης του ΕΛΓΑ να ήταν άμεσο μετά και τις παρεμβάσεις βουλευτών και αυτοδιοικητικών φορέων για τις ζημιές που προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις και οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στον Νομό Καρδίτσας, αλλά τη δυναμική κινητοποίηση δεν πρόκειται να τη γλιτώσει!


Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, αποφάσισε να οργανώσει το πιθανότερο την 1η Ιουλίου, παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας συμμετέχοντας στην εβδομάδα αγωνιστικής δράσης της Επιτροπής των Μπλόκων. «Πατώντας» στις μεγάλες καταστροφές των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν καίρια χιλιάδες στρέμματα και την αγροτική παραγωγή στον Νομό, τα αγωνιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας σκοπεύουν να αναδείξουν σειρά σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι καλλιεργητές σήμερα. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, δήλωσε σχετικά:«Οι πολύ χαμηλές αλλά και ανοιχτές τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να «σκύψει» η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δυο βασικά προϊόντα που καλλιεργούνται κατά κόρον στον Νομό Καρδίτσας, το σιτάρι και το βαμβάκι, δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια! Το σκληρό σιτάρι κυμαίνεται στα 0,22 ευρώ το κιλό, ενώ το βαμβάκι – αν και είναι νωρίς ακόμη – δεν ξεφεύγει από τα 0,43 λεπτά το κιλό και βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου». «Παράλληλα» πρόσθεσε ο κ. Τζέλλας «ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να προβεί στην αναμόρφωση της ασφαλιστικής του πολιτικής προς το συμφέρον των παραγωγών, καθώς δεν καλύπτει όλες τις ζημιές, ενώ υπάρχουν και σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης όταν κάποια θεομηνία πλήττει τις καλλιέργειές τους». Να σημειωθεί ότι – όπως τονίζουν οι αγρότες - ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου 2020, ο ΕΛΓΑ έχει πληρώσει μόλις το 65% των αποζημιώσεων του 2019! Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προωθεί την ενεργότερη εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στις γεωργικές ασφαλίσεις.
Στο «τραπέζι» των νέων διεκδικήσεων τίθενται επίσης η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 650 ευρώ, η έμπρακτη στήριξη των αγροκτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και το lockdown, το σταθερά υψηλό κόστος παραγωγής, των μέσων και εφοδίων, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο, καθώς και το νομοσχέδιοτου ΥΠΑΑΤ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή το οποίο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ οι οποίες δεν ευνοούν τους καλλιεργητές με μικρό κλήρο.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass