Πετάξαμε πάνω από 500 κιλά χάρτινες μάσκες και γάντια στη Λάρισα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΩΡΕΑΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2020 21:20

Ξεπέρασε τα 500 κιλά η ποσότητα χάρτινων μασκών και γαντιών, που συλλέχθηκε από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα, από τους κίτρινους κάδους και τα κίτρινα χαρτοκιβώτια στη Λάρισα, που έχουν τοποθετηθεί σε δημοτικές υπηρεσίες, στο Δικαστικό Μέγαρο, στην

Αστυνομία και σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων Λάρισας, που ανέλαβε το έργο, κ. Κώστας Χατζηαλεξάνδρου.
Η παραπάνω ποσότητα αφορά μόνο στην ποσότητα που συλλέχθηκε από τους κίτρινους κάδους, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά στην πόλη μπορεί να είναι πολλαπλάσια αυτή που πετάχτηκε από πολίτες στους πράσινους κάδους και... στους δρόμους!
Η τοποθέτηση των κίτρινων κάδων στη Λάρισα είναι μια προσφορά της εν λόγω εταιρείας, η οποία έγινε αποδεκτή από όλους τους παραπάνω φορείς, ενώ η πρόταση έχει αποσταλεί και σε άλλους που δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαλεξάνδρου «η πρόταση έγινε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να πετάει τα γάντια που χρησιμοποιεί και τις χάρτινες μάσκες σε ειδικά σημεία ως επικίνδυνα απόβλητα». Υποστηρίζει ότι «Πρέπει να γίνει βίωμα των ανθρώπων και συνήθεια η χρήση αυτών των δύο μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς και η υποχρέωσή τους να αποκλείουν κάθε πιθανότητα διασποράς του ιού...».
Κίτρινοι κάδοι και χαρτοκυτία των 60 λίτρων βρίσκονται σήμερα σε 37 σημεία στη Λάρισα και συγκεκριμένα: 2 στο Δικαστικό Μέγαρο, 14 σε σημεία υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, 18 σε κτίρια και υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων (όπως Δημοτικό Αμαξοστάσιο, Υπηρεσία Πρασίνου, Νέο Κοιμητήριο, Δημαρχείο Λάρισας, κτίριο υπηρεσιών Καθαριότητας / Παιδικών Σταθμών / Πρόνοιας κ.α.) και 3 στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, η συλλογή τους πραγματοποιείται κάθε πέντε μέρες, οπότε οι κάδοι και τα χαρτοκιβώτια είναι πάντα γεμάτα.
Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση, κυρίως των εργαζομένων των παραπάνω φορέων.
Να σημειωθεί ότι μετά την περισυλλογή των αποβλήτων (μάσκες και γάντια) με ειδικά μέσα, ακολουθεί η αποστείρωσή τους σε κλίβανο και η ρίψη τους στον ΧΥΤΑ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass