Νερό από τον Καλέντζη στον Σοφαδίτη

Προωθείται το έργο με τη δημιουργία δυο αντλιοστασίων

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2020 15:28

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου παρέδωσε τη μελέτη ενός σημαντικού αρδευτικού έργου στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, μετά από παρέμβαση της Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα.


Πρόκειται για μεταφορά νερού μέσω κλειστού δικτύου από τον ποταμόΚαλέντζη στον ποταμόΣοφαδίτη, με την δημιουργία δύο αντλιοστασίων, το ένα στο ύψος της Μυρίνης και το άλλο στον συλλεκτήραΛείψιμο, στο ύψος των Γοργοβιτών.
Τα προβλήματα στην περιοχή Μάρκου, Καλυβακίων και Παλαμά, στον κλάδο που τα αγροκτήματα αρδεύονται από τον Σοφαδίτη, είναι πάρα πολλά και με την ολοκλήρωση του έργου θα δωθεί λύση σε χιλιάδες αρδευόμενα στρέμματα. Η προώθηση της μελέτης του έργου αποφασίστηκε από την παρούσα Δημοτική αρχή το 2015 οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση της από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η οποία συνέταξε και την μελέτη. Στο τέλος του 2019 εγκρίθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ και από το 2016 είναι και στην λίστα των προτεινόμενων έργων από την περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μιας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός από την πρώτη στιγμή αντιλήφθη την σπουδαιότητα του έργου.
Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδηςέδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να εντάξουν το έργο στο ΠΔΕ άμεσα, αν είναι δυνατόν εντός του 2020 και αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα γίνει οπωσδήποτε το 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass