Στέλεχος της τοπικής ΝΔ και γιατρός του Πανεπιστημιακού με κορονοϊό

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ * 4 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 20:03

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού διαγνώστηκαν χθες στη Λάρισα. Για τα δύο εξ’ αυτών έχουν γίνει γνωστά τα εξής: Πρόκειται για 45χρονο, στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο τεστ για Covid-19, και νεαρής ηλικίας ειδικευόμενη

γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι τέθηκαν ήδη σε καραντίνα, ενώ ξεκίνησε αμέσως και η ιχνηλάτηση συγγενικών και άλλων προσώπων με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.
Ο 45χρονος προσήλθε μόνος του για να υποβληθεί σε τεστ, όταν το περασμένο Σάββατο ανέβασε πυρετό, χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. Το τεστ βγήκε θετικό, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και σε καλή κατάσταση.
Επίσης προληπτικά σε καραντίνα τέθηκαν χθες και δύο ειδικευόμενοι γιατροί (ένας άνδρας και μία κοπέλα) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Για τα άλλα δύο κρούσματα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, με το ένα εξ’ αυτών να διαγνώστηκε από ιδιωτικό εργαστήριο.
Στο μεταξύ, σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκαν χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρης Βούλγαρης, δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων και ένας εκπαιδευτικός. Τα τεστ και για τους 5 βγήκαν αρνητικά.
Η λήψη των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και έπειτα από τη διαδικασία, όλοι τους επέστρεψαν στα σπίτια τους συνεχίζοντας την προληπτική καραντίνα, που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Τετάρτη.
Ως γνωστόν όλοι τους συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας, με τον εκπαιδευτικό που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τεστ ιχνηλάτησης των πρόσφατων κρουσμάτων από την περιοχή της Μαγνησίας, ήταν όλα αρνητικά στον κορονοϊό.
77 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Αυξημένη τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 νέα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 1.303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΜΕΘ
Την ίδια στιγμή, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
Από αυτούς, τρεις (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Παράλληλα, 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Από αυτούς 67 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass