ΟΧΙ δώρο στο Κεφάλαιο οι βουνοκορφές των Αγράφων

Τονίστηκε στην παρουσίαση βιβλίου του αντιστασιακού Μενέλαου Μούστου στο Νεοχώρι

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2020 19:41

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Πολιτική εκδήλωση οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο Νεοχώρι, στην οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Μούστου (Δάφνη) με τίτλο «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ».


Η εκδήλωση αποτέλεσε συμβολή της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στον αγώνα των φορέων της περιοχής για να μην μετατραπούν οι βουνοκορφές των Αγράφων σε αιολικά πάρκα και να μην παραδοθεί παραγόμενη ενέργεια και το βαρύ ιστορικό φορτίο της περιοχής «δώρο» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ο Βασίλης Ελευθερίου, μέλος της ΤΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση, επισήμανε τον συμβολισμό της και την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα των φορέων ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος που συνεπάγει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Στη συνέχεια ο Αστέρης Χαλάτσης μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο και στην όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.
Ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ο Θανάσης Λεκάτης μέλος της Επιτροπής Αρχείου του ΚΚΕ, έκανε παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου του Μενέλαου Μούστου (Δάφνη). Στον χώρο υπήρξε διάθεση του βιβλίου που ως γνωστόν αποτελεί φωτογραφική ανατύπωση της έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει το 1945 από τις Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις. Είναι προσφορά από το Αρχείο του ΚΚΕ και στο περιεχόμενό του ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει πλευρές της δράσης του ΔΣΕ στην περιοχή. Το βιβλίο διατίθεται από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και την ΤΕ Καρδίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass