«Εγώ ευθύνομαι για όλα εκτός από τη δολοφονία»

ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΙΧΝΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2020 21:04

Με ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών καταδικάστηκε εκ νέου χθες ένας

50χρονος Τυρναβίτης, που τον Δεκέμβριο του 2013 δολοφόνησε τον πατέρα του στην αυλή του πατρικού τους σπιτιού στον Τύρναβο. Ο 50χρονος παραπέμφθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων κατηγορούμενος αυτή τη φορά για ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία με την οποία καταδικάστηκε και πρωτόδικα με την ίδια ακριβώς ποινή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.
Με τη διαφορά ότι ο πατροκτόνος χθες απέμεινε μόνος καθώς και η σύζυγός του ζήτησε τελικά συγγνώμη από τους αστυνομικούς που ενέπλεξε στην υπόθεση, όπως το ίδιο είχαν πράξει πρωτόδικα και άλλοι 9 συγχωριανοί του, όταν – εκ των υστέρων βέβαια - αντιλήφθηκαν ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον 50χρονο και βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ψευδορκία.
«Εγώ ευθύνομαι για όλα εκτός από τη δολοφονία. Δεν την έκανα εγώ, όλα τα άλλα εγώ τα έκανα» παραδέχθηκε χθες κατά την απολογία του ο 50χρονος πατροκτόνος χωρίς ωστόσο να πείσει το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων που τον έκρινε τελικά ένοχο.
Ο 50χρονος κάθισε ξανά στο εδώλιο όχι για την ανθρωποκτονία (σ.σ. για την οποία εκτίει άλλωστε ποινή φυλάκισης), αλλά κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση επειδή τον περίοδο της σύλληψής του, έφθασε στο σημείο να στείλει ακόμη και επιστολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. – όπως τονίστηκε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία - για να κατηγορήσει τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασαν την υπόθεση. Ότι έστειλαν στη φυλακή έναν αθώο, πως είναι διεφθαρμένοι και πως χρηματίστηκαν μάλιστα και από τη... μητέρα του κατηγορουμένου προκειμένου να τον ενοχοποιήσουν.
«Ειπώθηκε μάλιστα», τόνισε με έκπληξη ένας από τους αστυνομικούς που κατέθεσαν χθες στο πλαίσιο της δίκης, ότι «εγώ πήρα 10.000 ευρώ από τη μητέρα του δράστη για να τον ενοχοποιήσω και να τον στείλω στη φυλακή». «Όταν πήγαμε στο σπίτι του θύματος», υπογράμμισε άλλος αστυνομικός, «εκείνο που μας έκανε αρνητική εντύπωση ήταν πως ο κατηγορούμενος δεν φάνηκε συγκινημένος που ο πατέρας του ήταν νεκρός. Ούτε ένα δάκρυ».
Στην αρχή «ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για ληστεία» πρόσθεσε ο αστυνομικός και όταν εξιχνιάστηκε η υπόθεση και προφυλακίστηκε «έγραφε επιστολές στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι είμαστε διαφθαρμένοι, ότι βάλαμε έναν αθώο στη φυλακή, ότι χρηματιστήκαμε, ότι η μητέρα του ήταν η δράστιδα.
Βρήκε 10 συγχωριανούς και τους έβαλε μάρτυρες ότι τον ενέπλεξε η αστυνομία και όταν υποβάλλαμε μήνυση σε βάρος τους, μας ζήτησαν συγγνώμη οι άνθρωποι». «Ενώ ερευνούσαμε την υπόθεση» κατάθεσε άλλος αξιωματικός, «είχε σκοπό να μας παραπλανήσει όπως αποδείχθηκε από τα τραύματα του θανόντος. Αυτοχειρία με δύο πυροβολισμούς, έναν στη μετωπιαία χώρα και έναν δεύτερο στη θωρακική, δεν γίνεται. Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα» κατέληξε ο μάρτυρας, ενώ στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς αναφέρθηκαν με καταθέσεις και άλλοι αστυνομικοί - μάρτυρες.ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Υπενθυμίζεται - σε ό,τι αφορά στην ανθρωποκτονία - ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 10ης Δεκεμβρίου του 2013 κάτοικοι του Τυρνάβου ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι ένας 77χρονος βρίσκεται νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού του. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι δράστης της δολοφονίας είναι ο 50χρονος γιος του, ο οποίος κατοικούσε στο ίδιο σπίτι, αλλά στον πρώτο όροφο. Ο άτυχος 77χρονος σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ βρισκόταν στην αυλή του δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στον θώρακα από κοντινή απόσταση και μία δεύτερη στο μέτωπο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Τα αιματηρά ίχνη των υποδημάτων που κατέληγαν στην είσοδο του σπιτιού του πατροκτόνου πρόδωσαν τον δράστη. Ο οποίος δήλωσε αρχικά πως έβλεπε τηλεόραση όταν άκουσε δύο κρότους που έμοιαζαν με πυροβολισμούς, ενώ στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε τον πατέρα του, όπλο που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. απέκρυψε από την αστυνομία για να αποπροσανατολίσει την έρευνα και να αποφύγει τη σύλληψή του.«ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ»
Ξεχωριστή διάσταση της ίδιας δίκης αποτέλεσε το γεγονός ότι στο εδώλιο κάθισε ως συγκατηγορούμενη - αλλά για ψευδορκία - και η σύζυγος του δράστη η οποία στην κατάθεσή της ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς που τους ενέπλεξε.
«Δέχθηκα μεγάλη πίεση, περνάω ένα μαρτύριο» τόνισε η κατηγορούμενη ομολογώντας ουσιαστικά ότι κάτω από την πίεση του συζύγου της, κατέθεσε ενάντια στους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση για τους οποίους μάλιστα αστυνομικούς, μετά τις επιστολές στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διατάχθηκε έρευνα σε βάρος τους, χωρίς τελικά να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του πατροκτόνου.
«Τι πιστεύατε ότι θα γίνει με αυτά που λέγατε;» ρώτησε η πρόεδρος την κατηγορουμένη η οποία προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις μέσα σε καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης.
«Ως εισαγγελέας δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει ευθύνες η δεύτερη κατηγορουμένη και να ζητήσω την απαλλαγή της, ενώ ενέπλεξε αστυνομικούς» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την ενοχή της. Την απαλλαγή της κατηγορούμενης «ελλείψει δόλου» ζήτησε η υπεράσπισή της προσθέτοντας ότι «ζει μεταξύ σφύρας και άκμονος».
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων φαίνεται να έλαβε υπόψη του τελικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η σύζυγος του δράστη «υποχρεώθηκε» να πει ανακρίβειες και μείωσε την ποινή της από 8 σε 4 μήνες φυλάκιση. Το Δικαστήριο δεν πείστηκε ωστόσο από τις εξηγήσεις του 50χρονου και διατήρησε την ίδια ποινή με την πρωτόδικη απόφαση, με τον πατροκτόνο να επιστρέφει στις φυλακές.                 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass