«Τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες»!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ 4ο ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 21:00

Της Νατάσας Πολυγένη Φωτ.: Κ. Τσάντζος

Μπορεί οι καταλήψεις στον νομό Λάρισας να φθίνουν, ωστόσο οι μαθητές βγήκαν

και χθες στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν έχοντας στο πλευρό τους καθηγητές και γονείς. Βέβαια, η συμμετοχή στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν μικρή, ωστόσο η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με νέες δράσεις (πανό, βίντεο, αυτοκόλλητα, σελίδες στο διαδίκτυο κ.α.).
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την Κεντρική πλατεία για να συνεχιστεί με πορεία στους δρόμους της Λάρισας και να καταλήξει με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Λάρισας. Σε σύντομη τοποθέτησή του μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών δήλωσε ότι: «Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Αναμετρηθήκαμε με τη συκοφάντηση και τη διαστρέβλωση του αγώνα μας, μας παρουσίασαν ως το «κίνημα του τίποτα», ως μαθητές «αρνητές μάσκας», είπαν πως το κάνουμε για να χάσουμε μάθημα. Τώρα λένε ότι οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες. Τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες. Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην είναι φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις. Θέλουμε τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας». Όσον αφορά στα αιτήματά τους, επικεντρώνονται στο θέμα της χρήσης μάσκας με λύση τις μικρότερες διδακτικές ώρες, μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και επίλυση κτιριακών προβλημάτων σε σχολικές μονάδες και λύση για ασφαλείς και συχνές δωρεάν μεταφορές μαθητών. Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, ανακοίνωσε ότι στις 7 Οκτωβρίου ημέρα που ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προγραμματίζονται δράσεις. Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας συμμετείχε και η ΕΛΜΕ Λάρισας με το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτη Ρεμπάπη να χαιρετίζει την κινητοποίηση και να εκφράζει την πλήρη στήριξη στον αγώνα των μαθητών. Επίσης ο εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μαθητών για ασφαλή σχολεία. Καλούμε όλο τον κόσμο να ξεσηκωθεί, να μη μας αφήσουν έρμαια στον κορονοϊό σε σχολεία χωρίς νοσοκόμους, χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής με 27 παιδιά στην τάξη. Θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό πολλά σχολεία θα είναι κλειστά, όχι λόγω των καταλήψεων, αλλά λόγω του κορονοϊού». Ερωτηθείς για τη νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των καταλήψεων με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αυτά που ανακοίνωσε η υπουργός δεν είναι τίποτα άλλο παρά απειλές. Προσπαθεί να σπάσει τις καταλήψεις απειλώντας και αυτό θα πέσει στο κενό. Η ουσία είναι μία. Τα σχολεία να είναι ασφαλή και ανοιχτά. Δεν μπορεί να λειτουργήσουν κάτω από απειλές. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, είναι μια βοηθητική διαδικασία και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Την καλούμε να σκεφτεί ξανά και να σπάσει τα τμήματα και να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς». Τη στήριξη στην κινητοποίηση των μαθητών εξέφρασε και ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου των Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Μετά την πορεία οι μαθητές αλλά και οι εκπρόσωποι καθηγητών και γονέων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να του παραδώσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συνδρομή του στο θέμα της μετακόμισης του 4ου ΕΠΑΛ αλλά και στο θέμα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, όπου ζήτησαν περισσότερο προσωπικό. Ο δήμαρχος για το θέμα του 4ου ΕΠΑΛ υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η μετακόμιση καθώς οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ για το θέμα των καθαριστριών συμφώνησε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις και ο Δήμος θα συνεχίσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι καταλήψεις συνεχίζονται στο 11ο ΓΕΛ και το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα ΓΕΛ Ελασσόνας, Αγιάς, Γιάννουλης και Τυρνάβου και στα ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Αγιάς, Ελασσόνας και Φαρσάλων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Την αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων». Μάλιστα χθες εκδόθηκε και το ΦΕΚ για την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, από την οποία αποκλείονται οι καταληψίες μαθητές και πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δεν δίνουν το διαδικτυακό παρών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass