«Θα δημιουργήσουμε το κειμηλιοφυλάκιο Τυρνάβου»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ: ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 15:01

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου είναι να βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος χώρος,

προκειμένου να στεγαστεί το κειμηλιοφυλάκιο και να εκθέτονται σε μόνιμη βάση οι σημαντικές εικόνες του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης».
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία-χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης με εικόνες από τον Ιερό Ναό Φανερωμένης του Τυρνάβου, που πραγματοποιήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθει «καθώς οι ιερές αυτές εικόνες, όχι μόνο άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και διατηρήθηκαν ζωντανές σε καλή κατάσταση. Σίγουρα το έντονο χριστιανικό συναίσθημα που χαρακτήριζε τους Τυρναβίτες από αρχαιοτάτων χρόνων, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή».
Ο κ. Κόκουρας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για τον ενδιαφέρον του για τα κειμήλια και τον εκκλησιαστικό θησαυρό της επαρχίας και τον διαβεβαίωσε ότι το κειμηλιοφυλάκιο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί υπό άριστες συνθήκες».  
Επίσης ο δήμαρχος Τυρνάβου συνεχάρη την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την προϊσταμένη κ. Σδρόλια και το προσωπικό της, για «την πολύ καλή δουλειά που έκαναν με τη συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών εικόνων του Τυρνάβου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την αξιόλογη δουλειά της Εφορείας για τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής μας.
Ήρθε η ώρα να μάθουμε και για τα «κατορθώματά» της Υπηρεσίας, γύρω από τα ιερά κειμήλια της Εκκλησίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκουρας και συνέχισε: «Στην έκθεση μπορεί κανείς να θαυμάσει τις εικόνες από την Παναγία Φανερωμένη του Τυρνάβου, αλλά κι από άλλους ναούς, οι οποίες αναδεικνύουν την πλούσια ιστορική παρουσία και δυναμική της επαρχίας μας από αρχαιοτάτων χρόνων.
Σαν δημοτική αρχή, θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους τοπικούς φορείς για την ιστορική αυτήν έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας και την αναγκαιότητα επίσκεψής τους, με τα προτεινόμενα βέβαια υγειονομικά μέτρα προστασίας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass