«Η θέση τους είναι στη φυλακή»

Συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα ενόψει της απόφασης για τη Χ.Α.

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 15:01

Συγκέντρωση, ενόψει έκδοσης της απόφασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, οργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 6.30 στην Κεντρική πλατεία. Με αφορμή αυτό, σχετική απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της.
Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια απόφαση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας.
Με την κινητοποίησή μας όλον αυτόν τον καιρό και την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης παλεύουμε:
- Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική οργάνωση και για να μην περάσει το συγχωροχάρτι που προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας, παρά το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού και παρά το γεγονός ότι στη συνείδηση του λαού μας έχουν για πάντα καταδικαστεί, για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες.
- Για να βρουν και να τιμωρηθούν για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους και να μην τους δοθεί καμιά νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν τη δολοφονική δράση τους.
- Για να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και να μην της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια.
Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μία δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια.
Σήμερα η ακροδεξιά και οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.
...Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτήν τη νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.
Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ
«Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για τη νεοναζιστική, εγκληματική συμμορία «Χρυσή Αυγή», μία δίκη που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας επισημαίνοντας: «Το δικαστήριο, με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των συνολικά 68 κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση, θα δώσει μία απάντηση σε ένα κρίσιμο μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας ερώτημα που θα έχει επίδραση στον παρόντα και σε μελλοντικό χρόνο. Οι Οργανώσεις Μελών -Ανατολικό και Δυτικό- Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καλούν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της πόλης σε συγκέντρωση ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενόψει της απόφασης της Δικαιοσύνης, αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, συμβολικά μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία. Γιατί είναι δημοκρατικό μας καθήκον να αντισταθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας και γιατί η μόνη δικαίωση είναι οι ναζί στη φυλακή».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass