Σύντομες Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 15:20

Συνάντηση του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας με την ΕΛΜΕΚ

Για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων COVID-19

KAΡΔΙΤΣΑ  
Έκτακτη συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Σωκράτη Παππά,

με το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας κατάστασης, όπως αυτή δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε σχολικές μονάδες της Καρδίτσας, (ενός εκπαιδευτικού και ενός μαθητή στο 2ο ΕΠΑΛ). Μεταξύ άλλων στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα ήδη ειλημμένα μέτρα προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για επιπλέον μέτρα προφύλαξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και τρόποι αναδιαμόρφωσης των ωρολογίων προγραμμάτων σε περιπτώσεις συνέχισης των καταλήψεων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση των δύο θεσμικών φορέων να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι συνθήκες, οι συγκυρίες και οι ανάγκες το επιβάλλουν και απαιτούν οποιαδήποτε παρέμβαση για να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Τρικκαίων

Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΡΙΚΑΛΑ Της ανταποκρίτριάς μας
Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δημοτικούς συμβούλους, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. αύριο Πέμπτη είναι και η λήψη απόφασης και έγκριση σχεδίου προκειμένου να εφαρμοστεί Σύστημα ελεγχόμενης Στάθμευσης στον Δήμο Τρικκαίων. Καθώς, όπως τονίζεται στη σχετική εισήγηση, το πρόβλημα κυκλοφορίας και στάθμευσης στην πόλη των Τρικάλων είναι υπαρκτό και επιδεινώνεται εξαιτίας της διαρκούς ανάπτυξης της πόλης (και τουριστικής) και της αύξησης των οχημάτων.
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί σε μία ενιαία ζώνη που θα περιλαμβάνει τις οδούς που αναφέρονται στο σχέδιο και με το οποίο δημιουργούνται οι εξής κατηγορίες θέσεων στάθμευσης : Με αντίτιμο (επισκεπτών), Μόνιμων κατοίκων (με ετήσια κάρτα) ,Ειδικές θέσεις.
Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, θα γίνεται με τη χρήση Ηλεκτρονικής εφαρμογής από κινητό ή σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο σημείο με POS (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λ.π.) Ο έλεγχος της στάθμευσης θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία ηλεκτρονικά, απλώς αναζητώντας την πινακίδα του σταθμευμένου οχήματος. Για αυτό το λόγο θα εφοδιαστεί η Δημοτική Αστυνομία με τον κατάλληλο, σύγχρονο εξοπλισμό (smartphone, φορητούς εκτυπωτές, κατάλληλο λογισμικό) για την αμεσότητα ελέγχου και αστυνόμευσης των χώρων. Η αυτοματοποίηση θα μειώσει κατά πολύ το χρόνο και το κόστος της διαδικασίας ελέγχου, ενώ θα μεγιστοποιήσει την απόδοση της αστυνόμευσης και θα συμβάλει στην βελτίωση στάθμευσης αλλά και κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης, κ.ά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass