Περιφερειακά πάρκινγκ στις εισόδους της Λάρισας

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 21:03

Της Νατάσας Πολυγένη

Στη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης με δυνατότητα

μετακίνησης των επισκεπτών προς το κέντρο της Λάρισας με ηλεκτροκίνητα οχήματα, προσανατολίζεται ο Δήμος Λαρισαίων, όπως εκφράστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Ειδικότερα, απαντώντας στην ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ρένας Καραλαριώτου για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Λάρισα και της δημιουργίας υπαίθριων πάρκινγκ σε Καλλιθέας και Γεωργιάδου, ο δημαρχεύων Γιώργος Σούλτης και ο αντιδήμαρχος Ντ. Διαμάντος, αποκάλυψαν ότι η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στη δημιουργία τουλάχιστον δύο περιφερειακών πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης- και μάλιστα έχουν βρεθεί και τα οικόπεδα στις οδούς Κοζάνης και Καρδίτσης, ενώ πρόσθεσαν ότι εξετάζεται και ως ιδέα η μετακίνηση, όσων αφήνουν τα αυτοκίνητά τους, προς το κέντρο με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του Δήμου ή αστική συγκοινωνία. «Το δημοτικό πάρκινγκ στην Καλλιθέας, είναι ένα σημαντικό ενδεχόμενο με υψηλό κόστος. Τα ιδιωτικά πάρκινγκ επαρκούν, αλλά δυστυχώς η υψηλή τιμή τους είναι αποτρεπτική για τους πολίτες. Δική μου εκτίμηση είναι ότι το πάρκινγκ στη Γεωργιάδου δεν μπορεί να προχωρήσει» ανέφερε ο κ. Σούλτης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Διαμάντος ο οποίος τόνισε ότι «έχουμε διερευνήσει και άλλους χώρους για τα περιφερειακά πάρκινγκ όπως για παράδειγμα στην οδό Φαρσάλων, προς το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και αναμένουμε το χρηματοδοτικό εργαλείο».
Όσον αφορά το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης που έθεσε επιτακτικά η κ. Καραλαριώτου, ζητώντας να μάθει τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων στάθμευσης, αλλά και της δωρεάν στάθμευσης των μονίμων κατοίκων, ο κ. Σούλτης επισήμανε ότι για τη Δημοτική Αρχή το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης επείγει και διευκρίνισε ότι είναι κομμάτι της μελέτης που γίνεται για το έργο που υλοποιείται μέσω ΣΒΑΚ, έχουν υπολογιστεί οι θέσεις και είναι εξασφαλισμένες εκείνες των μονίμων κατοίκων. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι «δεν μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης, μειώνονται μόνο οι παράνομες θέσεις». Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Διαμάντος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για 1.165 θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους και βραχείας στάθμευσης. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στο έργο του συστήματος ελέγχου των πεζοδρόμων με τις μπάρες, για το οποίο επισημάνθηκε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ελέγχου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ομάδα του ΟΤΕ που έχει αναλάβει το έργο για να προχωρήσει την τελική φάση.

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Τη χθεσινή συνεδρίαση απασχόλησε ιδιαίτερα και το θέμα της διάνοιξης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου σύμφωνα με τους αντιδημάρχους κ. Γ. Σούλτη και Ντ. Διαμάντο θα προχωρήσει μέσω του προγράμματος «Τρίτση» και μάλιστα μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση Τμήματα της Ηρ. Πολυτεχνείου θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Τρίτση, μέσω του πρόγραμματος «Αστική Αναζωογόνηση», που στο 15% του προϋπολογισμού δίνει τη δυνατότητα απαλλοτριώσεων. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παρεμβάσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την αναβάθμιση της Ηρώων Πολυτεχνείου με κυκλικούς κόμβους και μάλιστα στο έργο θα περιλαμβάνεται και η διάνοιξη της Καλλιθέας με τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ. Αυτή η πρόταση προβλέπει και απαλλοτριώσεις στην Ηρώων Πολυτεχνείου» σημείωσε ο κ. Σούλτης, ενώ για το θέμα των απαλλοτριώσεων ο κ. Διαμάντος πρόσθεσε ότι υπάρχουν αποτυπωμένες 14 ιδιοκτησίες προς απαλλοτρίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ με δυνατότητα εξωδικαστικής συμφωνίας για τους ιδιοκτήτες που το επιθυμούν. Όσον αφορά την Καλλιθέας έχουν αποτυπωθεί 7 ιδιοκτησίες προς απαλλοτρίωση ύψους 500.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
Το θέμα της οικονομικής καταστροφής των επαγγελματιών που διατηρούν κυλικεία στις σχολικές μονάδες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Γεωργάκης, ζητώντας απαντήσεις για το τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για μείωση της β’ δόσης του ενοικίου της περασμένης σχολικής χρονιάς και γενικότερα της μείωσης του ενοικίου, καθώς και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ μικρό αριθμό μαθητών να ψωνίζει από τα κυλικεία. Στο θέμα τοποθετήθηκαν ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Βούλγαρης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ο αντιδήμαρχος Θωμάς Δαούλας για τη Δευτεροβάθμια, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι η γ’ δόση που αφορά την περίοδο, που τα σχολεία ήταν κλειστά, θα χαριστεί και θα εξεταστεί το θέμα της απομείωσης για τη β’ δόση. Υπήρξε κοινή παραδοχή ότι το πλαίσιο εκμίσθωσης των κυλικείων πρέπει να εξεταστεί από την ΚΕΔΕ δεδομένου ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Μάλιστα, ο κ. Βούλγαρης σημείωσε ότι δική του πρόταση είναι να μειωθεί στο μισό η β’ δόση (Δεκεμβρίου-Μαρτίου) και να μειωθεί η τιμή μισθίων όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΩΛ
Οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, κατά την τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου κ. Ελένης Ξυνοπούλου για το θέμα της προκήρυξης για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), καθώς στο ερώτημα που έθεσε έκανε λόγο για «αυτόβουλες και παράνομες ενέργειες». Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας ενοχλημένος ιδιαίτερα απάντησε: «Δεν πρόκειται για ερώτηση, αλλά για κατηγορία. Υπηρετώ το ΔΩΛ χρόνια τώρα και θλίβομαι όταν γιορτάζει τα 90 του χρόνια κάτω από τέτοιες συνθήκες. Στο Δ.Σ. του ΔΩΛ ποτέ δεν έρχεται η προκήρυξη, αλλά ο καθορισμός των προσόντων. Δεν πριμοδοτούμε κανέναν. Αντιθέτως, προβληματίζομαι για αυτούς που μας κατηγορούν γιατί επιλέγουν τώρα να δημιουργήσουν θέμα όταν η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία της προκήρυξης αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στις ενστάσεις δεν έχει τελειώσει. Μήπως θέλουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, φωτογραφίζοντας τα άτομα που δεν θέλουν να προσληφθούν;»ΕΘΙΑΓΕ
Η κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης για τη «Συντήρηση-αποκατάσταση και ανακατασκευή για την επανάχρηση τεσσάρων παλαιών αποθηκών του ΕΘΙΑΓΕ και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου» συζητήθηκε μετά από ερώτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Αθανασίου Μαμάκου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον κ. Σούλτη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα προχωρήσει ο διαγωνισμός.
Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ.», κ. Παναγιώτης Γούλας, απηύθυνε ερώτημα που έχει να κάνει με οικογένεια προσφύγων που φιλοξενείται μέσω του προγράμματος ESTIA και την κοπή χόρτων στην οδό Παλαιολόγου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass