Προσωρινή η φιλοξενία μεταναστών στον Δ. Τεμπών

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 15:03
Από τη συνάντηση Μανώλη - Μηταράκη στην Αθήνα Από τη συνάντηση Μανώλη - Μηταράκη στην Αθήνα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη,

συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος παρουσίασε στον Υπουργό την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την εγκατάσταση των προσφύγων -μεταξύ των οποίων και φορείς του Covid-19, στην ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία Αιγάνης του Δήμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ανεύθυνες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες για μόνιμη εγκατάστασή τους και φοίτηση των παιδιών τους σε σχολεία της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανώλης εξήγησε στον Υπουργό ότι εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και στη χώρα μας, φροντίδα του Δήμου είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι με μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα κατάφεραν να διατηρήσουν την καλή υγειονομική κατάσταση σε όλη την περιοχή τους και όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν με φόβο στην εγκατάσταση των προσφύγων. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε εποικοδομητική, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προβλήματος που δημιουργήθηκε και ο Υπουργός έδωσε διευκρινήσεις για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος φιλοξενίας που εφαρμόζει το Υπουργείο στο πλαίσιο της επίλυσης του Μεταναστευτικού στη χώρα μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, ζήτησε και πήρε τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι πρώτον θα τηρηθούν οι ακριβείς προθεσμίες του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων στον Δήμο Τεμπών και δεύτερον τα προσφυγόπουλα αυτά δε θα φοιτήσουν σε σχολεία της περιοχής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass