Το τελευταίο αντίο στον 24χρονο αστυνομικό Αντώνη Νίκου

«ΔΑΚΡΥΣΕ» Η ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 21:01

Με την ελληνική σημαία τυλιγμένη γύρω από το ολόλευκο φέρετρο στο οποίο βρισκόταν

το άψυχο κορμί του, την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας να παιανίζει πένθιμα εμβατήρια, τις μηχανές της ομάδας «ΔΙΑΣ» να μαρσάρουν και χειροκροτήματα ανθρώπων που τον αγάπησαν και συνεργάστηκαν μαζί του, πήρε τον δρόμο για το τελευταίο του μακρύ ταξίδι, ο 24χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Αντώνης Νίκου.
Στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής των Αμπελοκήπων, παρουσία συγγενών, φίλων, συγχωριανών, συναδέλφων, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. όπως και πολιτικών αλλά και ανθρώπων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γράφτηκε ο επίλογος για τον αδικοχαμένο νέο (με καταγωγή από το Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας) που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άγιο Κοσμά στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Από τότε αν και πάλεψε σθεναρά εν τέλει δεν τα κατάφερε κι έχασε τη ζωή του, υποκύπτοντας στα τραύματά του.
Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον νομό Λάρισας και χθες κατά τη διάρκεια της διέλευσης της αυτοκινητοπομπής με τις σειρήνες των περιπολικών σε λειτουργία, στον δρόμο από τον Ιερό Ναό για το Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, οι περισσότεροι πολίτες σταματούσαν για να κάνουν τον σταυρό τους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πούνε το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο αστυνομικό. Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Αντώνη Νίκου έστειλε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Η απουσία του Ειδικού Φρουρού Αντώνη Νίκου από την Ελληνική Αστυνομία ισοδυναμεί με πλήγμα άρρητου θρήνου.
Ένα νέο στέλεχος της Ομάδας «ΔΙΑΣ» φεύγει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο συνεπεία σοβαρού τραυματισμού του εν ώρα καθήκοντος, μετά από πολυήμερη νοσηλεία και μία άνιση μάχη από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής. Οι συνάδελφοι Βαγγέλης και Αντώνης έχουν φύγει πια από κοντά μας, έχοντας αποδείξει το μεγαλείο της ψυχής τους κατά την πορεία τους στο Σώμα.
Η επαγγελματική ακεραιότητα του αδικοχαμένου Αντώνη, η προσήλωσή του στο καθήκον, η υπευθυνότητα και η συνέπειά του στην εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη, αλλά, κυρίως, η εγρήγορση και η ετοιμότητα, που επεδείκνυε σε οποιοδήποτε ανακύπτον περιστατικό, όπως και τη λυπηρή εκείνη ημέρα, επιτείνουν το αίσθημα της υπερηφάνειας, που όλοι αισθανόμαστε σήμερα για το ήθος και τον αξιόλογο χαρακτήρα του.
Ως Αρχηγός του Σώματος επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή, βαθύτατα και θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του Αντώνη και να σας διαβεβαιώσω ότι σύσσωμη η Αστυνομική Οικογένεια δεν ξεχνά και πάντα θα τιμά τη μνήμη του δικού της παιδιού! Αιωνία του η μνήμη».
Από το τροχαίο είχε χάσει τη ζωή του ακαριαία και ο συνάδελφός του που επέβαινε στη μοτοσικλέτα. Οι μοτοσικλετιστές είχαν εμπλοκή σε τροχαίο με δύο άλλα οχήματα κι ενώ είχαν λάβει σήμα να πάνε σε φωτιά στον Άγιο Κοσμά. Μάλιστα ενημερώθηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα σε αυτήν τη φωτιά. Για να φτάσουν έγκαιρα, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και να προσκρούσουν σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο φανάρι. Αμέσως διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός αστυνομικού, 33 ετών και πατέρα εξάχρονου παιδιού, ενώ ο Λαρισαίος νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάση στους πνεύμονες. Δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Όλοι όσοι βρίσκονταν στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για να του πουν το τελευταίο αντίο μίλησαν για έναν εξαίρετο χαρακτήρα και πραγματικό μαχητή.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ - Φωτ.: Β. ΝΤΑΜΠΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass