Τρεις νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Λαρισαίων

ΣΕ ΚΟΙΛΑΔΑ, ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 21:04

Στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης των παιδικών χαρών, ο Δήμος Λαρισαίων,

δρομολογεί την ανακατασκευή τριών ακόμα υφιστάμενων, στην Κοιλάδα, στη Μάνδρα και στο Κουλούρι.
Προχθές η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τη σύμβαση ανακατασκευής των παραπάνω παιδικών χαρών και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σούλτη, θα δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη εντός του μήνα Οκτωβρίου, για τον ορισμό αναδόχου.
Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση «η προμήθεια αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος παλιού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών αναβάθμισης τριών παιδικών χαρών του Δήμου Λαρισαίων.
Συνθήκες που ελήφθησαν υπόψη είναι η καθημερινή ανάγκη των χρηστών για ψυχαγωγία και παιχνίδι, σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο σε σχέση µε τον καιρό που πρωτολειτούργησαν, χωρίς όμως να ανατρέπεται η αρχική διάταξη και η βασική πρότερη χωροθέτηση.
Στοχεύοντας στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας στους υπαίθριους δημοτικούς χώρους, που προορίζονται για την αναψυχή των παιδιών χωρίς την επίβλεψη προσωπικού, προβλέπεται η προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση νέων οργάνων παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων (επιφάνειες πτώση και ζώνες όδευσης), περίφραξης, φωτιστικών σωμάτων, νέων και επί υφιστάμενων ιστών, και λοιπών υλικών, που θα πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας της σειράς του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ1176 και ΕΝ1177 “Playground Equipment and Surfacing” (ΕΛΟΤ EN1176, ΕΝ1177) και πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά. Ο Δήμος αποφάσισε να προκηρύξει την εν λόγω προμήθεια για το σύνολο των ειδών που την απαρτίζουν με απώτερο στόχο οι παιδικές χαρές να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία ως προς την ασφάλεια και την πληρότητα των απαιτούμενων στοιχείων και εξοπλισμών.
Προκειμένου να μπορεί να παραληφθεί το σήμα καταλληλότητας μετά την παράδοση της προμήθειας, τα επιμέρους είδη της προκηρυσσόμενης σύμβασης αντιμετωπίζονται πως συνιστούν ένα αδιαίρετο σύνολο. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς παιδικής χαράς και τις επιφάνειες πτώσης που υπόκεινται σε αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, υποχρεωτικά πραγματοποιείται έλεγχος της εγκατάστασής τους από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης. Ο έλεγχος αυτός αφορά τόσο τους εξοπλισμούς παιδικής χαράς, όσο και τις επιφάνειες πτώσης τους, ως αδιαίρετο σύνολο. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση και εγκατάσταση του συνόλου των προς προμήθεια ειδών πραγματοποιείται με πολύ συγκεκριμένη χρονική αλληλουχία.
Ο ένας ανάδοχος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος συντονισμού, ώστε να επιτευχθεί η παράλληλη εκτέλεση των επιμέρους σταδίων της προμήθειας, και κυρίως, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε ζητήματα ασφάλειας».
 Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 136.249,96 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ 109.879,00 ευρώ, ΦΠΑ 26.370,96 ευρώ).
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 120 ημέρες.
Αναμένεται να γίνει ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός κάτω των ορίων με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών ορίζεται η 19η Οκτωβρίου 2020 και η καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών η 29η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00.
Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD\LEADER Νομού Λάρισας της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.», στο Μέτρο 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω LEADER».
Αναλυτικότερα οι παιδικές χαρές είναι οι εξής:
1. Παιδική χαρά στην πλατεία επί της οδού Αν. Ρωμυλίας – Δ.Κ. Κοιλάδας της Δ.Ε. Κοιλάδας, υφιστάμενη με εμβαδόν 505,74 τ.μ.
2. Παιδική χαρά σε Κοινόχρηστο Χώρο, επί της οδού Ακροπόλεως – Τ.Κ. Μάνδρας της Δ.Ε. Κοιλάδας, υφιστάμενη, με εμβαδόν 356,38 τ.μ.
3. Παιδική χαρά στην πλατεία του οικισμού Κουλουρίου – Δ.Ε. Λαρισαίων, υφιστάμενη, με εμβαδόν 591,30 τ.μ.
Μεταξύ των οργάνων που προβλέπεται να τοποθετηθούν είναι και τα εξής: πολυλειτουργική σύνθεση με τσουλήθρες και αναρριχήσεις, τριθέσια μεταλλική κούνια με δύο καθίσματα νηπίων και ένα κάθισμα ΑμεΑ, τετραθέσια μεταλλική κούνια παιδιών, διθέσια μεταλλικής κούνια νηπίων, μεταλλική τσουλήθρα με πύργο, διθέσια μεταλλικής τραμπάλας, τετραθέσιο ελατήριο με σχήμα λουλουδιού κ.ά.               
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass