Στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2020 15:09

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο ζητείται η αποπληρωμή των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών

για τη ζημιά που υπέστησαν το 2017, αλλά και κατά το 2019 οπότε εισέπραξαν «ενισχύσεις- ψίχουλα», ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο. Με πρόταση της παράταξης «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Κ. Κολλάτο, κατατέθηκε το σχετικό ψήφισμα, το οποίο και υιοθετήθηκε, κατά τη χθεσινή τακτική συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών. Η δημοτική παράταξη λαμβάνοντας υπόψη «τη δραματική οικονομική κατάσταση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου μας -που σημειωτέον δεν έχουν εισόδημα τα 3 από τα τελευταία 4 χρόνια- πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος με αποδέκτες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ, κοινοποιώντας το παράλληλα σ’ όλους τους βουλευτές του Νομού και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών ομόφωνα μετά από ψήφιση της πρότασής μας διεκδικεί:
1)Την άμεση πληρωμή των δικαιούχων μέσω ΠΣΕΑ των αμυγδαλοπαραγωγών του 2017, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί και αποσταλεί τα πορίσματα ζημιών στους παραγωγούς. 2)Την άρση της αδικίας εις βάρος των παραγωγών στους οποίους χορηγήθηκαν «ψίχουλα» με ενισχύσεις de minimis (80 ευρώ /στρέμμα) και την ενίσχυση των παραγωγών με βάση τις πραγματικές ζημιές, αφού σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής το ποσοστό μείωσης της παραγωγής ξεπερνά το 80% κατά το 2019. 3)Την ταχύτερη δυνατόν αποστολή των πορισμάτων εκτίμησης ζημιών του 2020 καθώς και την άμεση πληρωμή των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass