Δύο κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία

ΣΤΟ 27ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 15:02

Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες στη σχολική κοινότητα του νομού Λάρισας.

Συγκεκριμένα, θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε μαθητή της έκτης Δημοτικού στο 27ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, στη συνοικία του Ιπποκράτη. Η σχολική μονάδα παραμένει ανοιχτή και αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα ΣΤ3 και Β’ Ξένης Γλώσσας Γερμανικών μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.
Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στο ΓΕΛ Ελασσόνας. Συγκεκριμένα μαθήτρια της Γ’ Λυκείου βρέθηκε θετική στον Covid-19. Ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Ένα ακόμα κρούσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο των δικαστικών φυλακών Λάρισας ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.8 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οκτώ νέα κρούσματα του κορονοϊού κατέγραψε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πέρα από τα τρία που καταγράφηκαν στην περιοχή της Λάρισας, δύο κρούσματα καταγράφηκαν στα Τρίκαλα και από ένα σε Καρδίτσα, Σκιάθο και Σκόπελο.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Υπευθυνότητα από όλους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ζητάει ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με αφορμή τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο σχολικές μονάδες της Ελασσόνας.
Μετά από ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων, για δύο μεμονωμένα κρούσματα με Covid-19, το πρώτο στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και το δεύτερο στο Γυμνάσιο Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας είναι σε συνεχή επαγρύπνηση τηρώντας όλες τις οδηγίες από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ.
Δίνει βαρύτητα στη σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των χώρων στις σχολικές μονάδες και εφιστά την προσοχή σε όλους τους μαθητές που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα να μη συμμετέχουν σε δραστηριότητες που έχουν επαφή με πολλά άτομα και να επισκεφτούν άμεσα τον γιατρό τους ή το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.
Για προληπτικούς λόγους και μετά από συνεννόηση με τον ΟΚΠΑΠ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας, όσο και όλοι οι κλειστοί αθλητικοί χώροι.Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου δήλωσε σχετικά:
«Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας  ενάντια στον κορονοϊό. Μετά την ανακοίνωση των δύο κρουσμάτων σε σχολεία της περιοχής Ελασσόνας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων για να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και με ψυχραιμία, προκειμένου να διαχειριστούμε τη δύσκολη αυτήν κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα και τώρα και στην περιοχή μας.
Μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη των δύο κρουσμάτων σε σχολεία της περιοχής μας, είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ και να συνομιλήσω με τον διευθυντή του Λυκείου Ελασσόνας κ. Πέτρο Δημοβέλη, προκειμένου να ενημερωθώ για την κατάσταση αλλά και για τα μέτρα προστασίας που τηρούνται στη σχολική αυτήν ομάδα αλλά και τις υπόλοιπες. Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου για άλλη μια φορά να κάνω έκκληση για την τήρηση των μέτρων του ΕΟΔΥ, αλλά και να συστήσω σε όλους τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην έχουμε επέκταση του ιού και σε άλλα άτομα. Χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία και υπευθυνότητα για να βγούμε δυνατοί από αυτήν τη δύσκολη συγκυρία».Η ΛΑ.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Επίσης, σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας σχετικά με κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Λάρισας, ζητά «να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα Covid-19».
Όπως αναφέρει «Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται όλο και πιο συχνά κρούσματα σε σχολεία μαθητών που νοσούν από τον νέο κορονοϊό (Covid-19). Θέλουμε να καταγγείλουμε την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους, αλλά αντίθετα με εντολές των προϊσταμένων της εκπαίδευσης προτρέπουν τους διευθυντές να καθησυχάζουν γονείς και μαθητές με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται «λάστιχο».
Τρανταχτό παράδειγμα το σημερινό περιστατικό στο 27ο Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία του Ιπποκράτη, όπου μπροστά στα μάτια των ανήσυχων -και δικαιολογημένα- γονέων, η διεύθυνση της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο δεν έδινε εντολή για να κλείσει και να προχωρήσει η απολύμανση του σχολείου, αλλά πίεζε τη διευθύντρια να καθησυχάσει τους γονείς και στη λογική ότι «δεν τρέχει κάστανο» να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά όπως και έγινε, βάζοντας στις τάξεις 265 μαθητές.
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Κρίκη Πέτρο, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στις πύλες του σχολείου όπου συζήτησαν με τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου, απαιτώντας με παρέμβασή τους στη δημοτική αρχή να γίνει άμεσα απολύμανση του σχολείου και ιχνηλάτηση με τεστ σε όλους τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass