Συνεδρίασε στη Λάρισα το νέο Δ.Σ. της AHEPA

ΚΩΝ. ΒΑΡΣΑΜΗΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 21:10

Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκαν χθες τα μέλη του νέου Δ.Σ. της AHEPA HELLAS

με σκοπό να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνεδρίαση. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης μάλιστα παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκειά της, ο νέος πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης μίλησε για τους στόχους αλλά και την ιστορία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης. Αρχικά εξήγησε πώς επιλέχθηκε η Λάρισα διότι εδώ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο το συνέδριό τους, όμως ο κορονοϊός άλλαξε τα σχέδιά τους και τόσο το συνέδριο όσο και οι εκλογές έγιναν διαδικτυακά.
Όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο, η ΑΗEPA ιδρύθηκε στην Αμερική τον Ιούλιο 1922 από μετανάστες και συγκεκριμένα στην Ατλάντα από οκτώ «σοφούς», όπως τους χαρακτήρισε, και από τότε έφτιαξαν ένα κατασταστικό το οποίο δεν έχει αλλάξει καθόλου «καθώς είναι σύγχρονο και διαχρονικό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όλοι οι Έλληνες μετανάστες τότε στην Αμερική ήταν μέλη της AΗEPA αφού τους βοήθησε πολύ. Αυτήν τη στιγμή η οργάνωση βρίσκεται σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.
Για τα θέματα με τα οποία ασχολείται ανέφερε πως «Ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα και βοηθάμε κάθε ελληνική κυβέρνηση αλλά όχι κόμματα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε σε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον Ελληνισμό» αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τις κινήσεις που έγιναν για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς.
«Έχουμε συνεισφέρει και στο θέμα των προσφύγων στον Έβρο και τα προβλήματα που είχε η Ελλάδα. Έχουμε βάλει όλοι από ένα ευρώ με αποτέλεσμα να μαζευτεί το ποσό των 30.000 με το οποίο στηρίχθηκε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη που είχε στην περιοχή». Ακόμα αναφέρθηκε και στην παράδοση υγειονομικού υλικού προς όλες τις ενότητες της χώρας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass