«Να προσληφθούν καθηγητές και λοιπό προσωπικό στο ΕΠΑΛ»

ΖΗΤΑ Η ΛΑ.ΣΥ. ΜΕΤΑ ΑΠO ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 16:10

Το ΕΠΑ.Λ. Τυρνάβου επισκέφθηκαν μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου», με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Χατζηκράχτη και Νίκο Μπαντόγια και ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια κ. Νούλα Ελένη για τις δράσεις της σχολικής μονάδας,

καθώς και για τα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία του κορονοϊού είναι σε έξαρση στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, η αύξηση του αριθμού των μαθητών του ΕΠΑ.Λ., κατά 50 άτομα περισσότερα από την περσινή χρονιά, έχει δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα με την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Στέλιο Χατζηκράχτη, τα ημίμετρα που λαμβάνονται με τη χρησιμοποίηση αιθουσών άλλων χρήσεων και την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών (ΚΙΒΟ) δεν λύνουν το οξυμένο πρόβλημα, με συνέπεια να συνωστίζονται πάνω από 25 μαθητές σε αίθουσες του σχολείου. Ο συγχρωτισμός μεταξύ των μαθητών δεν αποφεύγεται και μάλιστα αυτές τις μέρες και είναι επικίνδυνος, ενόψει της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Επίσης, τονίστηκε στην ενημέρωση, η έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων (2 Μηχανολογίας και 2 Νοσηλευτικής) αν και έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη των μαθημάτων.
Ακόμα, οι δύο καθαρίστριες (1 μόνιμης απασχόλησης και 1 μερικής) δεν επαρκούν, παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες που καταβάλλουν για να τηρούνται οι χώροι καθαροί.
Ένα σωρό άλλα προβλήματα συντήρησης υποδομών, όπως των κτιριακών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των εργαστηρίων, δεν λύνονται από τη λειψή χρηματοδότηση προς τους Δήμους από το κράτος, μιας και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ακολουθούν την ίδια τακτική με τις «κομμένες» επιχορηγήσεις για τα σχολεία.
Επίσης σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Η Δημοτική Αρχή της Ν.Δ. αποδείχθηκε ικανότατη να μην ενοχλεί καθόλου την κυβέρνησή της, με τα επείγοντα ζωτικά αιτήματα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του Δήμου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση και ο Δήμος, με τα νέα δεδομένα πρέπει να πάρουν μια σειρά μέτρων με βάση τις αρμοδιότητές τους».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass