«Κρούσματα κορονοϊού σε υπαλλήλους του Δήμου»

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 16:40

«Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζόμενων του Δήμου Λαρισαίων για κρούσματα Covid-19 σε υπαλλήλους, όπως και για ελλιπή μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, καθαριότητα, πράσινο, Δημαρχείο, Μύλος κ.λπ. από τη μεριά της

Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» .
Αναφέρει πως «σε κρούσματα Covid-19 που εμφανίστηκαν σε Δημαρχείο, πράσινο, «Μύλο» κ.ά., όχι μονάχα δεν έκλεισαν τους χώρους για να απολυμάνουν, αλλά οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι «ως ειδικοί» προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους εργαζομένους για να συνεχίσουν τη δουλειά και φυσικά για να μη βγάλουν άχνα.
Έστειλαν μάλιστα το προσωπικό καθαριότητας να απολυμάνει χώρους που εμφανίστηκαν κρούσματα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εν αγνοία τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο εκείνους και τις οικογένειές τους. Εξάλλου μόλις πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνούνταν και τα αυτονόητα, αφού κατά δήλωσή του «η χλωρίνη κάνει την καλύτερη δουλειά», και «τα μαζικά τεστ ανίχνευσης δεν είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης» και απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή «να αφήσει το κρυφτούλι με τα κρούσματα που εμφανίζονται στις υπηρεσίες του Δήμου και να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Να σταματήσει να «οχυρώνεται» πίσω από τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που εδώ και 8 μήνες όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προετοιμασίας για να αντιμετωπιστεί το 2ο κύμα της πανδημίας, αλλά φόρτωσε και τα βάρη του 1ου κύματος στις πλάτες εργαζομένων και δημοτών.
Επειδή η υγεία μας είναι πολύτιμη και δεν είναι ατομική μας ευθύνη, όπως προσπαθούν όλοι να μας πείσουν, απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή:
-Να μοιράσει σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
-Να απαιτήσει από τον ΕΟΔΥ, να ξεκινήσουν άμεσα μαζικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου.
-Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού στις ευπαθείς ομάδες των υπαλλήλων και να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση γραφείων και υπηρεσιών, με την διαμόρφωση των χώρων κατάλληλη (προστατευτικά, αποστάσεις, κλιματισμός, κ.λπ.).
-Να προσληφθεί και δεύτερος γιατρός εργασίας και το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό για να λειτουργήσουν ουσιαστικά οι τρεις υγειονομικοί σταθμοί (καθαριότητα, Δημαρχείο, πράσινο) για τους εργαζομένους του Δήμου.
-Υπηρεσίες στις οποίες δεν υπάρχουν ουσιαστικές υποδομές προστασίας των εργαζομένων, ούτε ατομικής υγιεινής, όπως π.χ. η τεχνική υπηρεσία (πίσω από τα ΚΤΕΛ), να μεταστεγαστούν σε χώρους κατάλληλους, αξιοποιώντας τις υποδομές στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ.
Η Δημοτική Αρχή Λάρισας καλά θα κάνει να σταματήσει τις νουθεσίες για «ανευθυνότητα ορισμένων» και να διεκδικήσει μαζί με τον λαό της πόλης ενίσχυση έστω και τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας. Όπως και σχέδιο επίταξης όλων των δομών της Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή αν εξαπλωθεί περισσότερο η πανδημία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass