Ενίσχυση-συμβολή στον αγώνα για λαϊκή δράση και αλληλεγγύη

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 16:50

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η Οικονομική Εξόρμηση για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2020. Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία σήμερα,

που μπαίνει σε νέα φάση η συνολικότερη επίθεση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενώ εντείνονται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή.
Η επιτυχία της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που το Κόμμα μας δέχτηκε άλλη μια επίθεση, στα οικονομικά του.
Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δέχεται τακτικά και διευκολύνει όλους τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο, που αντιστοιχεί στο 4% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης, με εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Αυτός ο νόμος απαιτεί να δίνονται στις αρχές τα στοιχεία κάθε ενισχυτή, δηλαδή όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ ή αριθμός δελτίου ταυτότητας, ακόμη και για ελάχιστα ποσά των δύο ή πέντε ευρώ!
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε αυτόν τον νόμο που ψηφίστηκε το 2014 από την κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επίσης στη συνέχεια δεν τον κατάργησε. Όλα αυτά τα χρόνια αντιπαλέψαμε αυτόν τον νόμο. Το ΚΚΕ, στηριγμένο στις ίδιες τις παραδόσεις, αξίες και την πείρα του λαού μας, αρνείται να δώσει στις αρχές τα ονόματα των μελών, οπαδών και φίλων του, που το ενισχύουν και μάλιστα αρκετοί από το υστέρημά τους. Αυτή η υπερήφανη και αταλάντευτη στάση του Κόμματός μας, που εκφράζει ηθικές αξίες και μαχητικότητα, επιβραβεύεται σήμερα από τους ανθρώπους του μόχθου.
Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ είναι συμβολή για να υπάρχει η δυνατότητα να αναπτύσσεται η διεθνής δράση και αλληλεγγύη, με διοργάνωση συναντήσεων, συζητήσεων και εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η φετινή οικονομική εξόρμηση έχει επίσης το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ένα μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή του μνημείου εκτελεσθέντων 1946-1950 στο Μεζούρλο. Ήδη σήμερα οι εργασίες στον Λόφο έχουν ξεκινήσει, έχουν μπει τα πρώτα συνεργεία δουλειάς, ενώ δεκάδες βιοπαλαιστές έχουν δηλώσει τη θέλησή τους να προσφέρουν τη μαστοριά τους, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, επιδέξιοι μάστορες της πόλης μας. Η ανέγερση του μνημείου αφορά ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, τη νεολαία αυτών των οικογενειών, ειδικά σήμερα που οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας χειροτερεύουν και ταυτόχρονα τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε δυνατά στην περιοχή μας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass