«Χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 17:20

Με αφορμή τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως: «Η απόφαση Μητσοτάκη για νέο lockdown 3 βδομάδων, μετά από μόλις τρεις μέρες εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων, είναι μία ανοικτή ομολογία ότι η

κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.
Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση που απειλεί την υγεία και τη ζωή του λαού! Όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά δημιούργησε και δημιουργεί τους όρους για τη ραγδαία εξάπλωσή της. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης, και με το νέο lockdown, εξακολουθεί να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών. Λογοδοτούν στον νέο μεγάλο στόχο: τη «χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο» για να «κινηθεί η αγορά».
Η εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, οι φτωχοί, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι ευάλωτοι στην πανδημία: αυτοί συνωστίζονται στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και λεωφορεία, αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα και δυσκολία πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Η νεολαία που κατασυκοφαντείται σαν φορέας του ιού δεν κολλάει στα πάρτι, αλλά στο κυνήγι του μεροκάματου.
Χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, των νοσοκομείων, των σχολείων, των ΜΜΜ και των κοινωνικών δομών, το lockdown είναι καθαρός εμπαιγμός.
Γελιέται η ΝΔ αν νομίζει ότι θα επιβάλλει την καταστροφική πολιτική της για την κοινωνία χωρίς αντίσταση. Αντίσταση, αλληλεγγύη, ανατροπή είναι ο δρόμος.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σπάσουν το συνδικαλιστικό λοκντάουν της ΓΣΕΕ, θα παλέψουν, θα διεκδικήσουν και θα νικήσουν. Αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα από τις κινητοποιήσεις στην περίοδο του πρώτου lockdown. Όπως και τότε έτσι και τώρα «δεν θα κάτσουμε σπίτι»! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει τις δυνάμεις της για να στηρίξει την απεργία και τη μέρα δράσης στα νοσοκομεία στις 12 Νοέμβρη, τον τριήμερο γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, και την πανεργατική απεργιακή συνέχεια που οργανώνεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass