«Αλλαξαν τρεις φορές δικούς τους νόμους…»

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 16:20

Στις παλινωδίες του «Επιτελικού Κράτους» αναφέρεται η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με ερώτησή της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους

οποίους αυτή τη φορά, ρωτά, αν τελικά έχουν κάποιο σχεδιασμό για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων. Όπως επισημαίνει η βουλευτής: «Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αναιρεί τον εαυτό της, ‘’ψηφίζοντας και ξεψηφίζοντας’’ όσα έγιναν νόμοι του κράτους πριν από λίγο καιρό, αυτή τη φορά σε σχέση με τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων (ΥΔΟΜ), δικαιώνοντας την κριτική που το Κίνημα Αλλαγής της ασκεί.
Αυτή η «καφκικού» τύπου τακτική νομοθέτησης και «ξανα-νομοθέτησης», όσο καλόπιστα κι αν αντιμετωπιστεί, εξακολουθεί να γεννά προβληματισμούς για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, καθώς το περίφημο ‘’Επιτελικό Κράτος’’, που ‘’μετά κλάδων και βαΐων’’ εξαγγέλθηκε κατά την εκκίνηση της διακυβέρνησης της ΝΔ πριν από 17 μήνες, μάλλον φαίνεται να μη συνιστά τίποτα περισσότερο από ένα ‘’πουκάμισο αδειανό’’.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά, νέο ζήτημα προκύπτει με τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, οι οποίες ‘’ρυθμίζονται’’ για πολλοστή φορά με το Άρθρο 73 του πολύ πρόσφατου ν. 4745/2020, το οποίο ωστόσο η κυβέρνηση αντικατέστησε με τον ν. 4700/2020 και μετά πάλι (!) με τον ν. 4735/2020, που όριζε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ, θα ξεκινούσε υποχρεωτικά την 1η Νοεμβρίου 2020.
Αυτή τη φορά, δίνεται αναβολή ενός χρόνου, αφού ορίζεται πως τελικά το νέο πλαίσιο θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου 2021...
Για το ίδιο ζήτημα, ωστόσο, ήρθε τώρα και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με πρόσφατο δελτίο τύπου του, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου πολεοδομικού νομοσχεδίου του, ανακοινώνοντας την επανίδρυση των παλιών νομαρχιακών πολεοδομιών (!), σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας – για όσους Δήμους δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν δική τους υπηρεσία δόμησης.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ωστόσο πως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων των Δήμων – παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών για ‘’ριζική μεταρρύθμισή’’ τους, στην πράξη κινείται στη λογική του ‘’βλέποντας και κάνοντας’’, με αποτέλεσμα να αυτο-αναιρείται συνεχώς.
Ζητείται σοβαρότητα!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass