Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Erasmus» του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καλλιθέας

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 17:55

Εκδήλωση στο πλαίσιο της διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος KA1 Erasmus+ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας Ελασσόνας, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, λόγω των μέτρων πρόληψης

κατά του Covid-19.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο «We reduce early school leaving with interactive educational games and New Technologies», προτάθηκαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και νέες τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν στη διαδικασία της μάθησης και έγινε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα απευθύνεται σε καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου και στο πλαίσιο υλοποίησής του, αντιπροσωπία του σχολείου αποτελούμενη από πέντε καθηγητές, τον κ. Ορφανάκη Στέλιο (Φυσικό), τον κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη (καθηγητή Πληροφορικής), την κ. Καλαϊτζίδου Σοφία (Φιλόλογο), την κ. Καραδούκα Φωτεινή (Φιλόλογο) και την κ. Μαντζώκα Παρασκευή (Θεολόγο) ταξίδεψε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 2020 και παρακολούθησε το 6-ήμερο σεμινάριο με τίτλο “INCREASE YOUR STUDENTS' MOTIVATION with INTELLIGENCE GAMES” που διοργανώθηκε εκεί από τον Οργανισμό Anatolia Education. Οι καθηγητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, εκπαιδεύτηκαν σε νέες μεθόδους διδασκαλίας που αυξάνουν το ενδιαφέρον των μαθητών με τη χρήση Έξυπνων Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών και Νέων Τεχνολογιών, με στόχο να γίνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο. Παράλληλα πραγματοποίησαν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους,περιηγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα και ήρθαν σε επαφή με τη φινλανδική κουλτούρα και νοοτροπία.
Kατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι Έλληνες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αυστρία και Κύπρο), να συνεργαστούν μαζί τους, να συζητήσουν για εκπαιδευτικά θέματα και να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνείδηση. Παράλληλα διεύρυναν τον κύκλο επαφών τους και δημιούργησαν προοπτικές για μελλοντική διεθνή συνεργασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass