«Στη Λάρισα υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 18:40

«Η κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες ώστε να προστατέψει τον λαό. Δεν ενίσχυσε, με το απαραίτητο προσωπικό και

εξοπλισμό, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι «στη Λάρισα υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ». Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ακόμη και αρκετές ημέρες μετά την επιβολή του γενικού lockdown, τα κρούσματα παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα. Η σημερινή κατάσταση δεν οφείλεται στην ατομική ευθύνη για την οποία κατηγορεί η κυβέρνηση ακόμα μία φορά τον λαό. Δεν ευθύνεται κάποια «χαλάρωση» του λαού που τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης όπως έκανε και στο πρώτο κύμα.
Κάθε λεπτό που περνά, αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Παρά τις τυμπανοκρουσίες για προσλήψεις προσωπικού το προηγούμενο διάστημα, η πραγματικότητα μιλά από μόνη της. Σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι καταλυμένες. Στα Νοσοκομεία επικρατούν συνθήκες πολέμου με τις εικόνες να μιλάν από μόνες τους όπως αυτές στο Νοσοκομείο του Βόλου με νεκρούς σε κλιματιζόμενες αίθουσες και την τοποθέτηση σκηνών εκστρατείας στον προαύλιο χώρο, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Οι ελλείψεις είναι τραγικές σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και ξεπερνούν το 20% σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το γεγονός ότι προσλήφθηκαν συμβασιούχοι, ενώ αποχώρησαν μόνιμοι υπάλληλοι με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, αποκαλύπτει και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που σηκώνουν το κύριο βάρος των εισαγωγών κορονοϊού και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στη Λάρισα είναι πως υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα που έχουμε έξαρση κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες δεν αναλαμβάνουν τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό μεταφέροντας τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Συνολικά, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Θεσσαλίας μετατράπηκαν σε δομές για μία μόνο νόσο αφήνοντας εκτεθειμένους όλους τους χρονίως πάσχοντες και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας. Τα τακτικά ιατρεία όπως και τα χειρουργεία ουσιαστικά «πάγωσαν» επειδή νευρολόγοι, ρευματολόγοι, παθολόγοι, χειρουργού και ορθοπεδικοί εφημερεύουν για επείγοντα περιστατικά κορονοϊού. Ο πληθυσμός της υπαίθρου, που σε μεγαλύτερη αναλογία αποτελείται από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δεν έχει πρόσβαση σε επαρκή τακτική παρακολούθηση και έλεγχο της υγείας του, αφού η κυβέρνηση μετακινεί προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους τους κατοίκους χωριών και κωμοπόλεων. Με λίγα λόγια το σύστημα Υγείας είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι το βρήκε η πανδημία.
Ακόμα και αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές. Περισσότερες από 2.000 κλίνες διαθέτουν οι ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλίας, δηλαδή περισσότερες από όσες έχουν όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μαζί για όλες τις παθήσεις. Ταυτόχρονα, σε όλη τη Θεσσαλία υπάρχει μόνο ένα δημόσιο εργαστήριο διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό και αλλά τέσσερα ιδιωτικά. Αυτές είναι οι συνέπειες της επιχειρηματικότητας στην υγεία για την οποία προετοίμαζαν τους πελάτες της ιδιωτικής ασφάλισης και του ιατρικού τουρισμού η περιφέρεια και οι κυβερνήσεις με τα αναπτυξιακά συνέδρια από την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που αφήνει τον λαό μας εκτεθειμένο απέναντι στην πανδημία δεν είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας, είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων που δεν μπορούν να διορθωθούν με μεταρρυθμίσεις όπως λέει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Η οικονομική κρίση, η κυνική ανικανότητα όλων των καπιταλιστικών συστημάτων Υγείας να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή, η ένταση της εκμετάλλευσης είναι αποτελέσματα της φυσιολογικής λειτουργίας του συστήματος. Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της ρήξης και ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητα μέσα από την οργάνωση της πλατιάς Κοινωνικής Συμμαχίας, με την οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς σε κάθε τόπο δουλειάς. Από τη συστράτευση με το ΚΚΕ και την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass