ΣΥΡΙΖΑ: Απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ * ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΚΕ (μ-λ)

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2020 17:40

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει εκτός του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης, μουσικό παραγωγό ο οποίος εξέφρασε την άποψή του για θέματα της

επικαιρότητας, διανθίζοντας με αυτή τραγούδια που είχαν ζητήσει ακροατές της εκπομπής του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν. Ε. όπου επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Το γεγονός γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, καθώς η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από αίτημα-εντολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, μέλη της οποίας ενοχλήθηκαν από τα σχόλια του μουσικού παραγωγού.
Επισημαίνεται ότι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, οι πολίτες της Λάρισας γίνονται μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης διαδικασίας που δεν συνάδει με τα δημοκρατικά κεκτημένα του τόπου μας, εκπρόσωποι της αστυνομίας να παρακολουθούν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ή τώρα και ραδιοφωνικές εκπομπές και επειδή δεν τους αρέσουν ή δεν συμφωνούν με αυτά που γράφονται ή λέγονται επεμβαίνουν ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των «δραστών», καθώς και την απόλυσή τους. Αυτή η τακτική είναι μια απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας, ενώ η τακτική της δημοτικής αρχής είναι δυστυχώς μια απροκάλυπτη λογοκρισία, αντιστρόφως ανάλογη του αποδεδειγμένα δημοκρατικού φρονήματος της.
Σε κάθε περίπτωση, η έκφραση και κατάθεση απόψεων στο δημόσιο διάλογο από δημόσιο βήμα δεν πρέπει να τιμωρείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, αλλά κυρίως της Δημοτικής Αρχής και ζητάει την αποκατάσταση του μουσικού παραγωγού που εκδιώχθηκε για τις απόψεις του».
ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ)
«Ούτε δύο εβδομάδες δεν πέρασαν από τη στοχοποίηση του Ηλία Σκυλλάκου από την Ενωση Αστυνομικών Λάρισας και η στοχοποίηση όσων έχουν τη δυνατότητα να έχουν δημόσιο λόγο συνεχίζεται», αναφέρει σε καταγγελία του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας σημειώνοντας: «Αυτήν τη φορά με τον Κώστα Σταυριανό, ραδιοφωνικό παραγωγό στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας, επειδή τόλμησε και τοποθετήθηκε στην εκπομπή του ενάντια στο όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα γεγονότα στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Αφού λοιπόνο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών με δημόσια τοποθέτηση κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει θέση, ο δήμαρχος δεν άργησε να απαντήσει, κόβοντας την εκπομπή του. Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος πήρε θέση υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, της φίμωσης και της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το δικαίωμα στον δημόσιο λόγο, το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης των απόψεών μας, όλα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο. Ακόμα και το δικαίωμα στη δουλειά βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, αν δεν συμφωνείς με την άρχουσα τάξη και τους τοπικούς άρχοντες. Θέλουν να σωπάσουν κάθε αντίθετη φωνή στη ζοφερή πραγματικότητα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, προκειμένου να μην αντιστέκονται, να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν θα τους περάσει».
«ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ»
«Η Αστυνομοκρατία και η λογοκρισία δεν θα περάσουν» τονίζει ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι «καταδικάζουμε το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα περιστατικό απομάκρυνσης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας του ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Σταυριανού με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη.
Είναι λυπηρό ο δήμαρχος της δημοκρατικής Λάρισας να προβαίνει σε τέτοια αυταρχική απόφαση και να ενδίδει στην απαίτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών για απόλυση του Κ. Σταυριανού. Μπορεί το περιεχόμενο των τραγουδιών και οι σχολιασμοί του παραγωγού για τα φαινόμενα Αστυνομοκρατίας να μην άρεσαν στον κ. πρόεδρο των αστυνομικών.
Μπορεί κάποιοι να αναπολούν την επτάχρονη εποχή της Χούντας όπου τα τραγούδια και οι απόψεις των δημοσιογράφων έπρεπε να αποσταλούν πρώτα στην Αστυνομία για να περάσουν από λογοκρισία και μετά να εγκριθούν ή να απαγορευθούν.
Το τελευταίο περιστατικό είναι συνέχεια της στοχοποίησης του δημοσιογράφου Ηλία Σκυλλάκου πάλι από την Ένωση Αστυνομικών που πριν λίγες μέρες απαίτησε την απόλυσή του από το Δημοτικό Ραδιόφωνο για σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών εντάσσονται στη συνολική επιχείρηση λογοκρισίας και τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού και όσων τολμούν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης στην περίοδο της πανδημίας και υλοποιούνται με άμεσες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ».
«Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας καλεί τον δήμαρχο Λαρισαίων να πάρει τώρα πίσω την απόφαση απομάκρυνσης από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Κώστα Σταυριανού. Καλούμε την Ένωση Συντακτών να πάρει θέση για τις παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας. Δεν θα γίνει ανεκτή η φίμωση και η παρέμβαση ειδικά της Αστυνομίας στο έργο των δημοσιογράφων του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ενός ραδιοφώνου που μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν ως ένα πλουραλιστικό και ελεύθερο ραδιόφωνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass