Κοντέινερς - αποθήκες για αρχαία

Τοποθετήθηκαν στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας -Αναμένονται προσλήψεις προσωπικού για καθαρισμό-συντήρηση αντικειμένων που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό»

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 15:12

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Τοποθετήθηκαν τα 12 kontainers, με τα 3 isobox στο πάρκινγκ, στον περιβάλλοντα χώρο

του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστικοποίηση των νέων προσλήψεων προσωπικού που θα συνδράμει καθοριστικά στον καθαρισμό και τη συντήρηση των περίπου 100.000 αντικειμένων που βγήκαν από τις πλημμυρισμένες αποθήκες μετά τη θεομηνία της 19ης Σεπτεμβρίου. Στα kontainers γίνονται παρεμβάσεις στο εσωτερικό τους για να φιλοξενήσουν - άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα - όλα τα ευρήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας που φυλάσσονταν στα υπόγεια του Μουσείου, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον «Ιανό».
Παράλληλα, στα τρία isobox πρόκειται να τοποθετηθούν τα πιο ευαίσθητα εξ αυτών στις καιρικές συνθήκες (υγρασία, παγωνιά), αφού προηγουμένως δημιουργηθούν στο εσωτερικό τους κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Επίσης, μέσα στα isobox θα εργάζονται οι 14 συντηρητές, αρχαιολόγοι και εξειδικευμένοι εργάτες που στις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού ειδικά για την περίπτωση. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΥΠ.ΠΟ. συνολικά για τα έργα και τις προσλήψεις έχει εγκρίνει πιστώσεις ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός πάντως ότι οι νεοπροσληφθέντες θα απασχοληθούν στο συγκεκριμένο έργο επισκευών και συντηρήσεων μόνο για ένα οκτάμηνο - δεδομένων των νομικών περιορισμών που ισχύουν - και στη συνέχεια θα πρέπει οι θέσεις τους να επαναπροκηρυχτούν, δυσκολεύει τον στόχο της γρήγορης ολοκλήρωσης και την όλη επιχείρηση σύντομης επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Όμως, στην παρούσα φάση, με την πανδημία Covid-19 να μαίνεται στη χώρα μας, δεν προβλέπεται να γίνει κάτι διαφορετικό, αν και στο ΥΠ.ΠΟ. υπάρχει και εξετάζεται αίτημα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διότι μέσα στην επόμενη πενταετία, λόγω και των επερχόμενων συνταξιοδοτήσεων, θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass