Αμεσα μέτρα στήριξης για αποκλειστικούς νοσοκόμους

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2021 16:55

«Αμεσα μέτρα στήριξης για τους αποκλειστικούς νοσοκόμους και νοσηλεύτριες» ζητούν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σωματείο Νοσοκόμων-Νοσηλευτριών αποκλειστικής απασχόλησης Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος των αποκλειστικών νοσοκόμων-νοσηλευτριών. Η περίοδος του lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που το συνοδεύουν έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων απασχολούνται κατά κύριο λόγο στα 2 νοσοκομεία της πόλης μας. Τώρα στις συνθήκες της όξυνσης της πανδημίας, με την κάθετη μείωση των χειρουργείων, τη μεταφορά άλλων περιστατικών πλην Covid-19 σε δομές εκτός νοσοκομείων οι περισσότεροι αποκλειστικοί νοσοκόμοι-νοσηλεύτριες έχουν μείνει χωρίς δουλειά και εισόδημα. Ειδικά στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας, όπου η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη, έχει μετατραπεί στις συνθήκες της καραντίνας σε νοσοκομείο μίας νόσου κανείς συνάδελφος-καμία συναδέλφισσα δεν μπορεί να δουλέψει.
Οι συνάδελφοι αυτοί απασχολούνται εκεί καλύπτοντας σταθερές ανάγκες των νοσοκομείων.
Διεκδικούμε: Να δοθεί η δυνατότητα οι αποκλειστικοί νοσοκόμοι-νοσηλεύτριες που παραμένουν άνεργοι να ενταχτούν εκ νέου στο καθεστώς ενίσχυσης για το επίδομα ειδικού σκοπού για όσο διάστημα κρατήσει η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα, με κάλυψη και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Σε διαφορετική περίπτωση οι συνάδελφοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό ζήτημα επιβίωσης.
Να ενταχθούν κανονικά στη δύναμη των νοσοκομείων, με μόνιμη σχέση εργασίας, παρέχοντας άμεσα τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία, καλύπτοντας ένα μέρος από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευμένο ουσιαστικά μέσα στους χώρους αυτούς του νοσοκομείων στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση ασθενών με σοβαρά νοσήματα και παθήσεις.
Να ακολουθείται η ίδια διαδικασία σε σχέση με τα τεστ Covid-19 που ακολουθείται και στο υπόλοιπο προσωπικό, με δαπάνη της υπηρεσίας.
Να εμβολιαστούν για τον Covid-19 άμεσα, με την ίδια προτεραιότητα με το πρόγραμμα εμβολιασμού που υπάρχει για τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass