«Νόμος και τάξη με ατομική ευθύνη»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ *ANIMUS: ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2021 17:20

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, σε ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει την εργοδοσία του Ομίλου ANIMUS» και σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Μετά την υποχρεωτική δήλωση που έπρεπε να κάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι της επιχείρησης ότι δεν είναι

μέλη Εργατικών Σωματείων, προχώρησε και άλλο παρακάτω. Με γραπτό κείμενο το οποίο υποχρεούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, ενημερώνονται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες.
Υποχρεώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους διά της παρουσίας του εργοδότη να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση περί συμμόρφωσής των, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετακυλίοντας την ευθύνη της τήρησής των και με την απειλή ποινικών και νομικών ευθυνών, απογειώνοντας μέχρι εκεί που δεν παίρνει την κυβερνητική γραμμή περί «ατομικής ευθύνης». Νόμος και τάξη λοιπόν, σε σκληρά εργαζόμενους των 650 ευρώ μεικτά, γιατί ο εργοδότης μπορεί και το κάνει.
Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (επιθεώρηση εργασίας, κ.ά.), εργαζόμενους να παρέμβουν άμεσα. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο ακυρώνοντας στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία. Φτάνει πια με τη νοοτροπία του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Προειδοποιούμε οποιονδήποτε εργοδότη προβαίνει σε τέτοιες αισχρές και αντεργατικές τακτικές ότι δε θα μείνουν αναπάντητες».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ANIMUS Α.Ε.
Σε απάντηση που εξέδωσε ο Όμιλος Animus Α.Ε. αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Animus Α.Ε. πέρα από τα υποδειγματικά έως και υπερβολικά μέτρα, που καθολικά εφαρμόζει από τον Μάρτιο του 2020 για την προάσπιση της υγείας πρωτίστως των εκατοντάδων ασθενών που νοσηλεύονται σε όλες τις δομές του Ομίλου, αλλά και του προσωπικού μας, θεωρεί σκόπιμο και αυτονόητο, στον αγώνα που καταβάλλει καθημερινά για πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, να τους ενημερώσει και για τις ευθύνες που φέρουν ως πολίτες σε τυχόν μετάδοση της ασθένειας στους ανήμπορους ασθενείς μας.
Θεωρούμε ηθικό χρέος μας, μεταξύ άλλων, να εκπαιδεύουμε και να ενημερώνουμε το προσωπικό μας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να συμβάλουμε κατ’ ελάχιστο στη διαμόρφωση άξιων και χρήσιμων πολιτών, πέρα από τα επαγγελματικά τους προσόντα.
Σε όσα παραπάνω αναφέρουμε, καθώς και για το κείμενο ενημέρωσης των εργαζομένων που, αναντίρρητα και με ευχαριστίες προς τη διοίκηση, υπέγραψαν όλοι τους, η επιχείρησή μας αισθάνεται απολύτως υπερήφανη, διότι πλέον εξαντλεί κάθε προσπάθεια για την ασφάλεια του συστήματος υγείας που διαθέτει κα διαχειρίζεται.
Προκαλούμε δε, τους κοινούς και γνωστούς συκοφάντες μας, να τολμήσουν να δώσουν στη δημοσιότητα το κείμενο ενημέρωσης των εργαζομένων μας, ώστε να αντιληφθεί και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης για τι είδους εκπροσώπους εργαζομένων ομιλούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass