«Καμία απόλυση συμβασιούχων αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 19:15

Με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα συναντήθηκαν χθες μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης που δίνουν το δικαίωμα στους

διευθυντές Εκπαίδευσης να απολύουν τους συμβασιούχους αναπληρωτές κατά την κρίση τους.
«Οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, αποτελούν κατάφορη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση, ακόμα και σε αυτά του αναπληρωτή. Είναι εξοργιστική η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει τις πιο άθλιες σχέσεις εργασίας, αυτές των ολιγόμηνων συμβάσεων χωρίς δικαιώματα και προστασία στο όνομα του Covid-19. Να κρατήσει όμηρους χιλιάδες συμβασιούχους να τους μετατρέψει σε διά βίου απόκληρους! Τώρα μάλιστα, διευρύνει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει ο διευθυντής Εκπαίδευσης κατά την κρίση του! Τι άλλο θα περιμένουμε; Να απολύει και μονίμους κατά την κρίση του;
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς-ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων πιστή και με τις υποδείξεις ΕΕ-ΟΟΣΑ. Εν μία νυκτί ψηφίστηκαν τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, και τώρα φέρνει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών αυτών ή την ανανέωση των συμβάσεών τους με όρους όχι συνολικά και για όλους από το Υπουργείο αλλά από τον διευθυντή Εκπαίδευσης τον οποίο μετατρέπει σε κανονικό εργοδότη με δικαίωμα πρόσληψης και απόλυσης πια! Του δίνει εξουσίες που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε.
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν με αυτήν τη σύμβαση κάλυψαν σε πολλές περιπτώσεις όχι «έκτακτα» κενά covid, όπως τα ονόμασε το ΥΠΑΙΘ, αλλά πάγια κενά και πολλές φορές μάλιστα κενά τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης. Σε όλη αυτήν τη δυστοπία των σχολείων μας, τα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς αλλά και πολλοί συνάδελφοι να μείνουν άνεργοι ξαφνικά γιατί «αξιολογήθηκαν» ως «μη απαραίτητοι» πλέον» ανέφερε μεταξύ άλλων το κείμενο διαμαρτυρίας της παράταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass