19 νέα κρούσματα στη Λάρισα

ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 16:10

Υποχώρησε χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της λοίμωξης του κορονοϊού στη Λάρισα, καθώς καταγράφηκαν 19 από τα 49 συνολικά νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Καρδίτσας,14 στην Π.Ε. Μαγνησίας,

ένα στην Π.Ε. Σποράδων και 7 στην Π.Ε. Τρικάλων. Στο μεταξύ ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν ταχεία εξέταση ανίχνευσης (rapid test) του κορονοϊού σε όσους δημότες του το επιθυμούν σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται με τα αυτοκίνητά τους, μέχρι δύο άτομα, χωρίς να κατεβαίνουν από αυτά, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να ελεγχθούν από μεικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ
Δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν στο Στόμιο αύριο το πρωί, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Από τον Δήμο Αγιάς απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Στομίου, όπως φυσικά και της ευρύτερης περιοχής, να προσέλθουν μαζικά για να εξεταστούν, αφού είναι μια ευκαιρία για να διαπιστωθεί το υπάρχον ιικό φορτίο. Ιδιαίτερη έκκληση γίνεται στους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν, αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά τους να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σε σχετική δε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο ιός στοιχίζει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους καθημερινά και η παράταση των περιοριστικών μέτρων διαλύει την οικονομία. Ας γίνουμε όλοι μια αλυσίδα προστασίας των ομάδων υψηλού κινδύνου κι ας δώσουμε με τη στάση μας οξυγόνο στις επιχειρήσεις της περιοχής μας».
Επίσης, προ ολίγων ημερών, λόγω της έκδηλης ανησυχίας των κατοίκων του Δήμου Αγιάς για τη μη ύπαρξη ακόμη εμβολιαστικού κέντρου στην Αγιά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη επιτροπής μελών των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Δήμου στον διευθυντή του τοπικού Κέντρου Υγείας, κ. Ευσταθίου Γεώργιο. Στη συνάντηση, σύμφωνα με τους αγρότες, ειπώθηκε ότι «στο Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο από τις 5 Φεβρουαρίου και γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί με υλικά, να στελεχωθεί με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με άτομα για την καθαριότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αποστολή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass