Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 17:15

Διαμαρτυρία υγειονομικών


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ
Στάση εργασίας σήμερα από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κατάθεση των αιτημάτων των ιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού στη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. διοργανώνουν η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ και ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ και ειδικευόμενων του Π.Γ.Ν.Λ. διεκδικώντας περισσότερες προσλήψεις προσωπικού.
Την κινητοποίηση στηρίζει και συμμετέχει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους της πόλης «σε πανυγειονομικό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, την υγεία και την ίδια μας τη ζωή» και τα σωματεία, τους φορείς και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

DIGEA: Επανασυντονισμός τηλεοπτικών δεκτών
ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Tην Παρασκευή 05/02/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά τις περιοχές: Μαγνησία, Σκύρος, Σποράδες και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, της Καρδίτσας και της Λάρισας.
Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής, θα χρειαστεί στις 05 Φεβρουαρίου 2021 να επανασυντονίσετε τον δέκτη σας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσετε όλα τα κανάλια και θα βλέπετε μαύρο στις οθόνες σας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Διαδικτυακές δράσεις
επαγγελματικού προσανατολισμού
ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Σ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης - Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας και Καρδίτσας διά των εκπαιδευτικών του Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους σχετικά με την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, διοργανώνουν δράσεις. Η πρώτη αφορά διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζω τις Σχολές της Αστυνομίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας» την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εκπρόσωποι των αντίστοιχων Σωμάτων. Επίσης σε σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζω το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τις διαδικασίες εισαγωγής» την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η επίκουρη καθηγήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μπεκιάρη Αλεξάνδρα, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Μπατσίλα Δάφνη και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας, κ. Τσιτώτας Κωνσταντίνος.
Στο τέλος κάθε εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές και τις ομιλήτριες.
Και οι δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τον συντονισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας μέσω της πλατφόρμας WEBEX σε σύνδεσμο που έχει κοινοποιηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μέσω των σχολείων τους και στον οποίο καλούνται να συνδεθούν 10’ νωρίτερα της προκαθορισμένης ώρας.
Τα Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας και Καρδίτσας θα συνεχίσουν με νέες δράσεις προσπαθώντας να καλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις απορίες όλο και περισσότερων μαθητών και μαθητριών. Για περισσότερες πληροφορίες:
Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας, https://blogs.sch.gr/kesylar/, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-555.222.
Κ.Ε.Σ.Υ. Καρδίτσας, https://kesy-new.kar.sch.gr/, τηλέφωνα επικοινωνίας: 24413-54.525, 24410-79.891.

Δωρεά στα συσσίτια των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Εις μνήμην του Θεοδώρου Σταματίου προσέφεραν:
Η οικ. Αγγέλου Καχριμανίδη 100€
Η οικ. Γεωργίου Καχριμανίδη 50€
Η κα. Βασιλική Καχριμανίδη 50€.

ΔΩΡΕΕΣ
Ο κ. Κοσμάς και η κυρία Ιωάννα Δράκου προσέφεραν στις «Φίλες της Αγάπης» 50 ευρώ στη μνήμη του Επίμαχου Χατζηγεωργίου.
Η κ. Μαίρη Καρακώστα καταθέτει στις «Φίλες της Αγάπης» το ποσόν των 150 ευρώ στη μνήμη της Ρένας Παπαϊωάννου, αδελφικής της φίλης μιας ολόκληρης ζωής.
Η κ. Κική Χαλβατζόγλου προσφέρει στις «Φίλες της Αγάπης» 50 ευρώ στη μνήμη προσφιλών νεκρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass