«Κοκκίνισε» και ο Δήμος Αγιάς

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ -30 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 63 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 21:00

Στις κόκκινες περιοχές της χώρας είναι από χθες και ο Δήμος Αγιάς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός

Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ.), κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας περνά και ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 4 σε 18, ενώ στην κόκκινη ζώνη παραμένει και ο Δήμος Τεμπών που είχε ενταχθεί από τις 5 Φεβρουαρίου, αλλά κρίθηκε χθες αναγκαία η παράταση των περιοριστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Λίγο πριν την ανακοίνωση ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και την ένταξη του Δήμου στις κόκκινες περιοχές, ενώ αργότερα με δηλώσεις του στην «Ε» απηύθυνε μήνυμα στους συμπολίτες του για ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και τήρηση των προστατευτικών μέτρων προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Αγιάς με επίκεντρο την Αγιά φαίνεται να σχετίζεται με τη μετακίνηση εργατριών σε εργοστάσιο του γειτονικού Δήμου Τεμπών, όπου εντοπίστηκε εστία μόλυνσης με αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 30 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Ελαφρώς αυξημένος εμφανίζεται το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.460 κρουσμάτων Covid-19, που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 30 από τα συνολικά 63 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ακολουθεί η Μαγνησία όπου καταγράφηκαν 19 κρούσματα, τα Τρίκαλα με 8 κρούσματα και η Καρδίτσα με 6 κρούσματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή+0,8%), εκ των οποίων το 51,8% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53,04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Συνεχίζονται οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με μαζικές δειγματοληψίες στη Λάρισα, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο πλαίσιο δράσης του Δήμου Λαρισαίων και του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μεθαύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου rapid test θα διεξάγονται στην πλατεία ΟΣΕ.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass