Διεκδικούν προσλήψεις και εμβολιαστικά κέντρα

ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 15:05
Νέα κινητοποίηση με αίτημα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  την ερχόμενη Τρίτη στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (φωτ. αρχείου) Νέα κινητοποίηση με αίτημα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ερχόμενη Τρίτη στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (φωτ. αρχείου)

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,

καθώς και μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων διεκδικούν οι νοσοκομειακοί με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η ΟΕΝΓΕ.
Στη Λάρισα η ΕΙΝΚΥΛ στο πλαίσιο της απεργίας διοργανώνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στην πύλη του Γ.Ν. Λάρισας και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «…αντί ουσιαστικών και ενδεδειγμένων μέτρων, παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, σε υποδομές και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, παραμένει και εξελίσσεται η πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που αντιμετωπίζει την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας με αναγκαστικές μετακινήσεις και αυθαίρετη ανακύκλωση του αποδεκατισμένου και εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, παραμένουν οι ελλείψεις στα Εμβολιαστικά Κέντρα και παραμένει, όπως φαίνεται, ως λύση η μετατροπή του Ε.Σ.Υ. σε σύστημα μίας νόσου με παραμέληση ή και εγκατάλειψη της λοιπής νοσηρότητας, με συνέπεια την αύξηση της μη-Covid-19 θνητότητας…».
Με την απεργιακή κινητοποίηση οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο Ε.Σ.Υ., δημιουργία του αναγκαίου αριθμού Εμβολιαστικών Κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου.
Ο σύλλογος ιατρών Ε.Σ.Υ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ στις 23/2/2021 και καλεί τους συναδέλφους και τα μέλη του Συλλόγου σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου του Π.Γ.Ν.Λ. στις 12:00.ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της στηρίζει τις πανελλαδικές, απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, καθώς και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν. Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ώρα 10:00 π.μ. και 10:30 π.μ. και στην Περιφέρεια στις Υ.Π.Ε.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Αγωνιζόμαστε, μαζί με τους υγειονομικούς για:
* Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
* Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων.
* Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού Εμβολιαστικών Κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
* Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
* Ένταξη στα Β.Α.Ε. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματικής ασθένειας.
* Αυξήσεις στους μισθούς και άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass