Πρόσκληση ιδιοκτητών για απόδοση αγροκτημάτων του ομαδικού Αμπελώνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΕΝΟΨΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 17:15

Τους ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων της περιοχής του Ομαδικού Αμπελώνα να συνδιαμορφώσουν μια πρόταση λύσης για τον τρόπο και τη διαδικασία απόδοσης των αγροκτημάτων και την τεκμηρίωση αυτών στον ευρύτερο χώρο, ώστε να αξιοποιηθεί κάθε πρόταση

μεμονωμένου ιδιοκτήτη ή και ομάδας ιδιοκτητών, καλεί ο εκκαθαριστής του Συνεταιρισμού Μελούνα Ολύμπου, Αργύρης Χαδούλης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «οι προτάσεις που θα του αποσταλούν θα κωδικοποιηθούν και θα τεθούν υπόψη του συνόλου των ιδιοκτητών προς επιλογή και λήψη απόφασης, στην κατεύθυνση να εξευρεθεί η όσο το δυνατόν εφικτή και γρήγορη λύση με το μικρότερο δυνατόν οικονομικό κόστος για τον καθέναν εξ αυτών».
Σύμφωνα με τον εκκαθαριστή «υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούν να τεκμηριώσουν νομικά ανταλλαγές αγροκτημάτων, που έγιναν εντός κι εκτός του Αμπελώνα από την ημερομηνία σύστασης του Συνεταιρισμού και μετέπειτα. Ως εκ τούτου, αυτοί οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τη νομική οδό, με απίστευτα οικονομικά κόστη και χρόνο για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, με αμφίβολα αποτελέσματα και παράλληλη καθυστέρηση στην απόδοση του συνόλου των αγροκτημάτων στους ιδιοκτήτες. Ακόμη κι αυτοί, στους οποίους έχει αποδοθεί από την ανάρτηση ιδιοκτησιακό δικαίωμα, δεν είναι εφικτό να αξιοποιήσουν τα αγροκτήματά τους είτε για καλλιέργεια, είτε για μίσθωση, είτε για πώληση. Υπάρχουν πολλά λάθη στην απόδοση γεωχωρικά των αγροκτημάτων, αφού έχει ληφθεί υπόψη μόνο η διανομή του 1929 και όχι και οι μετέπειτα αλλαγές.
Επειδή, λοιπόν, το νομικό, ιδιοκτησιακό και χωρικό καθεστώς των αγροκτημάτων η κτηματογράφηση δεν μπόρεσε να το επιλύσει, λόγω της ιδιομορφίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και του αναδασμού που δεν είχε κυρωθεί εντός του Αμπελώνα, επειδή το εν λόγω αγρόκτημα των 2.608 στρεμμάτων πρέπει να αποτελεί πηγή εισοδήματος και μέσο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και όχι εγκαταλελειμμένο βοσκότοπο, επειδή ως εκκαθαριστής έχω τη νομική υποχρέωση να αποδώσω στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τη χρήση των αγροκτημάτων τους, πρέπει να εξευρεθεί λύση στην απόδοση της χρήσης των αγροκτημάτων στους πραγματικούς δικαιούχους, έτσι ώστε αυτά να αποτελέσουν πηγή εισοδήματος για αυτούς και μέσο δημιουργίας αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή. Δυστυχώς, η διαδικασία κτηματογράφησης στην περιοχή και η ανάρτηση των στοιχείων της που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που υποτίθεται ότι θα έλυνε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass