Πιέσεις για τα σεισμόπληκτα σχολεία σε Παλαμά-Κοσκινά

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ-ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2021 21:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνεχείς είναι οι πιέσεις του Δήμου Παλαμά στο Υπουργείο Υποδομών και στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) για να παρθούν γρήγορα αποφάσεις τι μέλλει γενέσθαι με τις απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις στα σεισμόπληκτα κτίρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Παλαμά και του Δημοτικού σχολείου Κοσκινά. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και προσπάθεια ηλεκτροδότησης των οικίσκων όπου κάνουν προσωρινά μαθήματα τα παιδιά.


Τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου σε σχετικά ερωτήματα που υπέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Βαϊόπουλος (για τα σχολεία, τις σχετικές μελέτες και τη λήψη στεγαστικής συνδρομής από σεισμόπληκτους δημότες) και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ά. Πολυγένης (για την ηλεκτροδότηση των σχολικών οικίσκων).
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι τόσο στο Υπουργείο Υποδομών, όσο και στην ΚΤΥΠ σε επαφή του με τον Πρόεδρο κ. Ηλιόπουλο, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία παρέμβαση εάν προηγουμένως δεν λάβει σχετικές εξειδικευμένες μελέτες και το «πράσινο φως» από το Υπουργείο. «Γίνονται συνεχώς συζητήσεις για το θέμα και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τις Υπηρεσίες, αλλά υπάρχει δέσμευση ότι θα βρεθεί λύση» τόνισε.
Σε ό,τι αφορά στη στεγαστική συνδρομή, αυτή – δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου – μεταφράζεται σε 600 ευρώ τα οποία έχουν πληρωθεί περί τα 46 άτομα. Από κει και πέρα υπάρχει θέμα καθώς στην πλειονότητά τους τα σπίτια που επλήγησαν σημαντικά (κίτρινα) δεν είναι πρώτες κατοικίες οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν αποζημιώνονται ούτε δικαιούνται επιδότηση ενοικίου.
Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των οικίσκων όπου γίνονται μαθήματα στα παιδιά των σεισμόπληκτων Δημοτικών σχολείων, κατ’ αρχήν ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι οι οικίσκοι θα είναι συνολικά πέντε στον αριθμό (2 στον Παλαμά, 2 στον Κοσκινά και μια αίθουσα διδασκόντων στον Παλαμά).
Για την ηλεκτροδότηση όμως υπογράμμισε ότι εκκρεμεί διότι πρέπει να εκδοθούν πολεοδομικές άδειες που συναντούν δυσκολίες επειδή για παράδειγμα το σχολείο στον Κοσκινά βρίσκεται σε περιοχή μη χαρακτηρισμένη, ενώ και το χωριό δεν είναι οριοθετημένο!

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass