Μεγάλες πυρκαγιές σε Καρδιτσομάγουλα και Μαγουλίτσα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2021 21:25

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν χθες νωρίς το απόγευμα στο άλσος του Προφήτη Ηλία Καρδιτσομάγουλας (έξω από την Καρδίτσα) και κοντά στο παλιό Ζαχαρουργείο Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου, οι οποίες κατέκαψαν εκατοντάδες στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών κυρίως εκτάσεων. Κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η αστυνομία και τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που στήνοντας οργανωμένες επιχειρήσεις και στις δύο περιοχές κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φωτιές.


Συγκεκριμένα, στην Καρδιτσομάγουλα έσπευσαν ένα όχημα από τον Παλαμά, τρία οχήματα από την Καρδίτσα και δύο οχήματα από τα Τρίκαλα με συνολικά 14 άνδρες. Στην επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι, συντόνιζαν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς και ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κ. Τσιώλης, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς κατέφτασαν ακόμη ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου και Πρασίνου κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης. Εκτός των άμεσων πυροσβεστικών παρεμβάσεων καθοριστική ήταν η συμβολή υδροφόρας, φορτωτή, εκσκαφέων και άλλων μηχανημάτων που έστειλε ο Δήμος Καρδίτσας. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν σπίτια και ανθρώπινες ζωές, αν και εστίες υπήρχαν και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις παρυφές της Καρδιτσομάγουλας.
Μικρά εγκαύματα υπέστησαν σκυλιά που διασώθηκαν από νέους του χωριού, ενώ οι κτηνοτρόφοι είχαν απομακρύνει έγκαιρα τα ζώα τους από τις εστίες της πυρκαγιάς η οποία ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από πού προήλθε.

ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ
Σε ό,τι αφορά στη Μαγουλίτσα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση ανάμεσα στο χωριό και στη Γελάνθη. Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα από την Π.Υ. Τρικάλων, δυο οχήματα από την Π.Υ. Μουζακίου και δυο οχήματα από την Π.Υ. Καρδίτσας με συνολικά 12 άνδρες.
Ο Δήμος Μουζακίου διέθεσε τρία μηχανήματα (εκσκαφείς) και μια υδροφόρα η οποία βοήθησε πάρα πολύ το έργο γρήγορης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως δήλωσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς ο οποίος έφυγε εκτάκτως από την Καρδιτσομάγουλα για να συντονίσει τη νέα επιχείρηση στη Μαγουλίτσα.
Απειλήθηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθήκες που βρίσκονταν διάσπαρτες στην περιοχή, αλλά και δύο φωτοβολταϊκά, εκ των οποίων το ένα γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από καταστροφή. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είχαν αναλάβει δράση διότι μια κολώνα με ηλεκτροφόρα καλώδια είχε πάρει φωτιά, ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει προστατευτικό κλοιό στην περιοχή.  Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης που συμμετείχε στην επιχείρηση δήλωσε ότι η υδροφόρα του Δήμου πήρε φωτιά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης και έχει υποστεί ζημιές. Την περιοχή της πυρκαγιάς επισκέφθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος που ενημερώθηκε από τον κ. Νταουτα και τον κ. Στάθη για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσής της.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass