Ειδήσεις από τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2021 15:55

Τον δρόμο Μουριά - Λυγαριά βελτιώνει η Περιφέρεια
Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον δρόμο που συνδέει τη Μουριά με τη Λυγαριά, μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.


«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, ξεκινά ένα νέο έργο, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής για ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Με ενσυναίσθηση, ικανοποιούμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δρομολογούμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και επιπλέον συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

«Master Plan» για τη γεωργία στη Θεσσαλία
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων με καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής

Νέα συνάντηση με καθηγητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση MASTER PLAN για τη γεωργία του μέλλοντος στη Θεσσαλία είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος στην έδρα της Σχολής στον Βόλο.
Σε συνέχεια των δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Γιαγιάκος, όπως τονίζεται από το Επιμελητήριο Τρικάλων, είχε τον περασμένο Ιούλιο, συνάντηση με καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τους οποίους συμφωνήθηκε η υλοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης στρατηγικής και ανάπτυξης δυναμικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία, όπως δενδροκομία, λαχανοκομία, αρωματικά φυτά, θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι οποίες ενισχύουν το εισόδημα των παραγωγών συμβάλλοντας στη διεύρυνση της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Για τον συντονισμό της δράσης, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση, στην έδρα της Σχολής στον Βόλο, μεταξύ του κ. Γιαγιάκου, του κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νίκου Δαναλάτου, του προέδρου του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Τσιρόπουλου, του καθηγητή Δενδροκομίας κ. Γιώργου Νάνου, του ομότιμου καθηγητή κ. Θεοφάνη Γέμτου και του επίκουρου καθηγητή κ. Κυριάκου Γιαννούλη, στην οποία συμφωνήθηκε κάθε Τμήμα της Σχολής να καταρτίσει το επόμενο διάστημα, ένα περίγραμμα της πρότασης για την ανάπτυξη των επιμέρους τομέων της γεωργίας (δενδροκομία, λαχανοκομία, αρωματικά φυτά κ.λπ.) στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε για την ανάδειξη και στήριξη της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας να έρθει ο κ. Γιαγιάκος σε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό με τον οποίο υπάρχει συναντίληψη και ο οποίος στηρίζει την πρωτοβουλία.

 

Ο Δήμος «θωρακίζει» δύο διδακτήρια
Ενεργειακές παρεμβάσεις 2,3 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα

Συνολικό προϋπολογισμό 2.325.000 ευρώ έχουν δύο έργα του Δήμου Τρικκαίων για ισάριθμα διδακτήρια των Τρικάλων. Πρόκειται για την «Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Γυμνασίου Τρικάλων» (1,465 εκατ. ευρώ) και την «Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου - Λυκείου Βαλτινού» (860.000 ευρώ).
Τα δύο έργα, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, διευρύνοντας την παρέμβαση σε κτίρια που χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία (μελέτες, υποβολή αιτήματος προς ένταξη) και μετά την ένταξή τους, τα δύο έργα οδεύουν προς δημοπράτηση.
Και στα δύο κτίρια θα υλοποιηθούν εργασίες που τα αναβαθμίζουν ενεργειακώς και ουσιαστικά μειώνουν το κόστος λειτουργίας τους, σε θέματα θέρμανσης και συντήρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass